Lotus: Nem fizetős versenyzőt akarunk Räikkönen helyére - F1VILÁG.HU

Lotus: Nem fizetős versenyzőt akarunk Räikkönen helyére

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier továbbra is bízik abban, mihamarabb sikerül véglegesíteni az Infinity Racing nevű vállalattal való megállapodást, így hamarosan versenyzőkérdésben is döntés születhet majd.


A Lotus Forma-1-es csapatát irányító Eric Boullier továbbra is bízik abban, mihamarabb sikerül véglegesíteni az Infinity Racing nevű vállalattal való megállapodást, így hamarosan versenyzőkérdésben is döntés születhet majd.

Az enstone-i gárdától az idény végén távozik a világbajnok Kimi Räikkönen, egyelőre pedig nem tudni, hogy ki veszi át a finn helyét – a hírek szerint Nico Hülkenberg és Felipe Massa a legesélyesebbek.

Eric Boullier csapatfőnök nemrég úgy nyilatkozott, amint sikerül stabilizálni a gárda pénzügyi helyzetét, döntés születik arról, ki lesz Romain Grosjean csapattársa 2014-ben.

„Ami a versenyzőket illeti, nem rövid távú megoldást keresünk Kimi helyettesítésére” – fogalmazott Boullier.

„Azt is figyelembe vesszük, merre tartunk a következő öt esztendőkben. Megengedhetjük magunknak, hogy kivárjunk egy kicsit, megkérhetjük az esélyeseket arra, hogy várjanak, hiszen most dolgozzuk ki a következő évekre vonatkozó stratégiánkat.”

„Nagyon remélem, hogy nem kell számításba venni semmiféle kereskedelmi dolgot a versenyzőkkel kapcsolatos döntéskor, hiszen keményen dolgozunk azon, hogy financiálisan olyannyira megerősödjünk, hogy ne kelljen egy versenyző szponzori hátterére támaszkodni.”

„A lehető legerősebb felállásban szeretnénk folytatni azt a fejlődést, amit felmutattunk az előző években, ez jelenti a prioritást.”

A Lotus első embere hozzátette, biztos benne, hogy Romain Grosjean képes lesz megbirkózni a rá váró feladatokkal 2014-ben, függetlenül attól, hogy ki lesz a csapattársa.

„Miután Kimi az idény végén távozik Enstone-ból, Romain pontosan tudja, hogy most sokkal jobban maga köré tudja majd építeni a csapatot. Ha megnézzük az utolsó öt versenyt, láthatjuk, hogy remekül teljesített.”

Hirdetés

„Akár a dobogós helyekért harcoltunk, akár küszködtünk egy kicsit, Romain mindig képes volt felvenni Kimi tempóját, ami nem kis dolog, ha figyelembe vesszük, hogy mégiscsak egy világbajnok versenyzőről beszélünk.”

Kimi Räikkönen révén a Lotus Szingapúrban dobogós eredménynek örülhetett, Boullier pedig abban bízik, sikerül folytatniuk az erős szereplést a hátralévő versenyeken is.x

„Szingapúrban ízelítőt kaphattunk abból, mire lehet még képes a csapat a bajnokság utolsó harmadában” – mondta a szakember.

„Kimi ismét kivételesen erős versenyt futott – hátfájása ellenére –, a 13. helyről rajtolva dobogóra állhatott, miközben a csapat lenyűgözően taktikázott mindkét versenyző esetében. Ha nem lett volna baj Romain motorjával, a harmadik, illetve negyedik helyen érhettünk volna célba a két autóval. Sajnálatos, ami Romainnel történt, mivel nagyon erős tempót diktált, miután remekül szerepelt pénteken és szombaton.”

„A hátralévő versenyek nagy részén hasonló leszorítóerő-szintre lesz szükség, mint Szingapúrban, és ez úgy tűnik, kedvez az autónknak, szóval meggyőződésem, hogy a dobogós helyekért harcolhatunk a továbbiakban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!