Verstappen vs. Ocon

Lotus: Nem Räikkönen gyengült, Grosjean erősödött

Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke cáfolta azokat a szóbeszédeket, melyek szerint versenyzőjük, Kimi Räikkönen azért nem teljesített jól az elmúlt időszakban, mert már egyáltalán nem érdekli az idei bajnokság.


Eric Boullier, a Lotus csapatfőnöke cáfolta azokat a szóbeszédeket, melyek szerint versenyzőjük, Kimi Räikkönen azért nem teljesített jól az elmúlt időszakban, mert már egyáltalán nem érdekli az idei bajnokság.

A finn pilóta jövőre már a Ferrarinál folytatja Forma-1-es pályafutását, két év után ugyanis elhagyja az enstone-i gárdát.

Räikkönent a nagy bejelentés óta minden versenyen legyőzte az időmérőn csapattársa, Romain Grosjean, Eric Boullier szerint azonban ez főképp a francia tehetség remeklésének köszönhető, nem pedig annak, hogy a „Jégember” elveszítette a motivációját.

Amikor az AUTOSPORT című brit szaklap munkatársa arról faggatta a Lotus csapatfőnökét, véleménye szerint arról van-e szó, hogy már Räikkönent nem érdekli az idei szezon, így felelt: „Egyáltalán nem. Kétlem.”

„Szerintem sokkal inkább Romain miatt van az egész, aki ismét visszatért a játékba. Emlékezzünk csak vissza a tavalyi évre: Romain felvette a tempót, de ha szabad ilyet mondanom, akkor szellemileg nem igazán volt ott, és veszített némi területet. Most viszont Romain visszatért.”

Räikkönen közelmúltbéli gyengébb formájában közrejátszik az is, hogy vezetési stílusának nem kedveznek azok az abroncsok, melyeket a Forma-1 mezőnye a Magyar Nagydíj óta használ.

Ettől függetlenül a Lotus a Red Bull legfőbb kihívójává avanzsált, Japánban Romain Grosjean volt az egyetlen, aki harcba tudott szállni a győzelemért a bikákkal szemben.

Boullier elárulta, büszke arra, hogy az elvégzett kemény munka kifizetődni látszik.

„A szezon során mindig azt a teljesítményt kaptuk a fejlesztésektől, amit vártunk” – magyarázta.

„Való igaz, hogy van a dologban némi kockázat, de nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk ezzel a hosszabb tengelytávú autóval – mely nemcsak a tengelytáv tekintetében, de aerodinamikailag is változást jelent.”

„Jó látni, hogy javítani tudtunk egy kicsit az autó egykörös teljesítményén, miközben sikerült megőriznünk azt a fajta karakterisztikát, minek köszönhetően az jó maradt a versenyeken is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek