Verstappen vs. Ocon

Lotus: Nincs helye újabb hibának

A Lotus Forma-1-es csapatánál elismerték, nem engedhetik meg maguknak, hogy a Belga Nagydíj után Kimi Räikkönen a következő nyolc verseny valamelyikén ismételten ne jusson el a kockás zászlóig.


A Lotus Forma-1-es csapatánál elismerték, nem engedhetik meg maguknak, hogy a Belga Nagydíj után Kimi Räikkönen a következő nyolc verseny valamelyikén ismételten ne jusson el a kockás zászlóig.

A finn versenyző egy fékhiba miatt esett ki Spában, így hátránya 63 pontra nőtt az összetettben élen álló Sebastian Vettellel szemben, ráadásul visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

Eric Boullier, a Lotus első embere reméli, a bajnokság első felében újra a dobogós eredményekért harcolhatnak majd.

„Muszáj, hogy Kimi ismét dobogóra álljon és következetesen jó eredményeket érjen el” – mondta a csapatfőnök.

„Spában első kiesését szenvedte el a Lotus színeiben, és nyilván nem szeretnék, ha idén megismétlődne, hogy nem jut el a kockás zászlóig. Eddig hatszor állt dobogón az idei szezonban, és még nyolc futamunk hátravan.”

„Mindannyian tudjuk, hogy Sebastianhoz képest nem csökken a hátrányunk, de hátrébb nagyon szoros a küzdelem, ahogy azt láthattuk az elmúlt versenyeken.”

Boullier elárulta, csalódottan a Spában látottak miatt, ám reméli, a következő versenyeken ismét az élmezőnyben harcolhatnak majd.

„Belgiumban kiábrándító hétvégénk volt: az időmérő nem sikerült olyan jól, mint vártuk, és aztán a nehéz első kör után nem tudtunk felzárkózni. Romain erős teljesítményt nyújtott, és Kimi is számos előzést bemutatott – egészen addig a bizonyos fékhibáig. Alapvetően ez egy olyan verseny volt, ahol jobban kellett volna teljesítenünk.”

„A következő nyolc versenyen izgalmas fejlesztések érkeznek majd, és arra fókuszálunk, hogy a lehető legjobb eredményeket érjük el.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek