Lotus: Räikkönen oda fogja tenni magát továbbra is - F1VILÁG.HU

Lotus: Räikkönen oda fogja tenni magát továbbra is

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapatánál meg vannak győződve arról, sikerült rendezniük viszonyukat világbajnok versenyzőjükkel, Kimi Räikkönennel.


A Lotus Forma-1-es csapatánál meg vannak győződve arról, sikerült rendezniük viszonyukat világbajnok versenyzőjükkel, Kimi Räikkönennel.

Räikkönen a múlt hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon azzal fenyegetőzött, kihagyja a 2013-as bajnokság hátralévő versenyeit, ha csapata nem fizeti ki jussát az idei esztendőre – állítása szerint ugyanis idén még egyetlen petákot sem kapott szolgálataiért.

Most, hogy csapata, a Lotus mindenben megállapodott a Quantum Motorsport nevű vállalattal, rendeződhet a felek viszonya.

Räikkönen a hétvégi futamon csupán az első kanyarig jutott, miután büntetése miatt az utolsó helyről rajtolva összeütközött Giedo van der Gardével.

Eric Boullier, a gárda csapatfőnöke elárulta, kétsége sincs afelől, hogy Räikkönen teljes erőbedobással száll harcba a hátralévő versenyeken.

„Kimi teljes mértékben mellettünk áll” – mondta a francia szakember.

„A stewardok döntésének semmi köze hozzá, az első kanyarban történt incidensnél pedig igazából semmit sem tehetett. Szóval Kimi itt van, Kimi egy autóversenyző, és keményen fogja nyomni.”

Boullier elárulta, természetesen fontos volt, hogy mihamarabb rendezzék a pályán kívüli ügyeiket.

„Mint minden vállalatnál, nálunk is fontos a stabilitás – és ez hatványozottan igaz egy versenyistállóra. Fontos, hogy legyen kialakított stratégiánk a jövőre. És fontos, hogy egyetlen dologra tudjunk koncentrálni: arra, hogy jó versenyautóval és pilótával álljunk elő.”

Hirdetés

„Könnyen megzavarják az embert bizonyos dolgok, ha egyvalamire szeretne fókuszálni, ami a versenyzés. De bármilyen történetek is vegyenek körül, csupán a versenypályán van mód arra, hogy teljesítsünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!