Lotus: Soha nem kételkedtünk Räikkönenben - F1VILÁG.HU

Lotus: Soha nem kételkedtünk Räikkönenben

HIRDETÉS

A Lotus Forma-1-es csapata egy pillanatig sem kételkedett abban, hogy világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen visszatérést követően is képes lesz jó eredményeket elérni a királykategóriában.


A Lotus Forma-1-es csapata egy pillanatig sem kételkedett abban, hogy világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen visszatérést követően is képes lesz jó eredményeket elérni a királykategóriában.

A finn pilóta azt követően, hogy hat alkalommal dobogóra állhatott 2012-ben, nyerni tudott az Abu Dhabi Nagydíjon.

A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier elárulta, a „Jégember” szárnyalása nem érte meglepetésként őket, tisztában voltak ugyanis azzal, a 33 esztendős versenyző bombaformában fog versenyezni a Forma-1-ben.

„Egy kicsit talán meglepetésként érte mindazokat a csapaton kívül, akik kételkedtek benne, ám nálunk senkit sem” – mondta Boullier.

„Kimi egyértelműen megmutatta, hogy visszatért a Forma-1-be, és ismét a legjobb formáját nyújtja. Nagyszerű, hogy dobogós eredményeket szerzett, és a győzelem is fantasztikus számára, a csapat és a rajongók számára.”

„Ráadásul a „hagyj békén, tudom mit csinálok” rádióüzenete is Forma-1-es klasszikussá vált!”

Boullier – aki 2010-ben vette át az enstone-i gárda irányítását – elismerte, nagyon különleges érzés volt, amikor csapatfőnökként első diadalát ünnepelhette a Lotusszal.

„A pályán több mint 400 üzenetet kaptam a kockás zászlót után! Igazán örömteli volt látni, hogy ezek közül néhány a rivális csapatoktól érkezett, akik örültek a sikerünknek. Jó volt hallani, hogy az emberek a paddockban úgy gondolták, megérdemeltük a győzelmet. És persze győztes konstruktőrként a dobogón állni szintén nagyon különleges volt. Remélem, hogy hamarosan hozzászokhatunk ehhez.”

A szakember hozzátette, azzal, hogy biztosították negyedik helyüket a konstruktőrök versenyében, elértük az idei évre kitűzött célokat, jövőre azonban szeretnének a legjobb három között végezni.

Hirdetés

„Nyilvánvalóan a negyedik hely volt az, amit célul tűztünk ki az évad elején, és jelenleg ebben a pozícióban állunk. Nyilvánvalóan lehetünk negyedik úgy is, hogy közel vagyunk a harmadik helyhez, és úgy is, hogy alig előzzük meg az ötödiket. Az előnyünk pedig az ötödik helyezett Mercedeshez képest igazán hízelgő.”

„Az, hogy negyedikek vagyunk és olyan csapatokkal harcolhatunk, mint a Ferrari vagy a McLaren, kétségkívül olyan pozícióba helyez minket, melyben egy erősebb jövőképet alakíthatunk ki. Másfelől persze a negyedik hely csak egy negyedik hely, és tudjuk, milyen keményen kell dolgoznunk azért, hogy jövőre a legjobb három közé verekedjük magunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!