Lotus: Újabb kiábrándító nap - F1VILÁG.HU

Lotus: Újabb kiábrándító nap

HIRDETÉS

A Maláj Nagydíj pénteki edzésnapján tovább folytatta vesszőfutását a Lotus Forma-1-es csapata, versenyzőit ugyanis technikai problémák sora hátráltatta.


A Maláj Nagydíj pénteki edzésnapján tovább folytatta vesszőfutását a Lotus Forma-1-es csapata, versenyzőit ugyanis technikai problémák sora hátráltatta.

Romain Grosjean és Pastor Maldonado mért kör nélkül zárta az első szabadedzést, sőt, utóbbi versenyző a második gyakorláson sem tudott körözni.

Nick Chester, az enstone-i gárda technikai igazgatója elárulta, nagyon nehéz nyitónapon vannak túl.

„Nem volt jó napunk, valójában rettentő messze volt ettől” – mondta csalódottan a szakember.

„Mindkét autóval megcsúsztunk a motorvezérléssel kapcsolatos problémák miatt. Aztán Pastornak a turbóval akadtak gondjai, emiatt pedig ki kellett vennünk a motort, és nem is tudott pályára gurulni délután.”

„Romain a második edzésen meg tudott tenni néhány kört, azonban a váltó kábelezésével is problémák adódtak. Újabb leckéket tanultunk ma, és arra fogunk összpontosítani, hogy minél több kört megtegyünk holnap.”

A Lotus versenyzője, Romain Grosjean elárulta, minden erejükkel azon vannak, hogy megoldják a gondokat, ám már a téli teszteken tudták, nem lesz sétagalopp a szezonkezdet.

„Meg kell próbálnunk megoldani a gondokat” – mondta a francia versenyző az edzésnap végén.

„Délelőtt nem tudtam körözni, délután pedig leégett egy kábel, ami miatt bemondta az unalmast a váltó. Természetesen nem mosolyogva szálltam ki az autóból, amikor leparkoltam a pálya szélén.”

„De még csak a bajnokság második versenyhétvégéjénél járunk, és tisztában voltunk azzal, hogy hátrányból indulunk. Oda fogunk érni, ahol lenni szeretnénk.”

Grosjean csapattársa, Pastor Maldonado hozzátette, reméli, szombaton sikerül visszanyerni valamit a ma elvesztett pályaidőből.

„A problémák középpontjában ma a motor állt” – sajnálkozott a venezuelai.

„Remélhetőleg holnapig sikerül megjavítani mindent, és eleget tudunk majd körözni a harmadik edzésen, illetve az időmérőn. Ez fontos volna a csapat számára, és nekem is, hiszen tesztelnünk kell az autót.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!