Megosztás:

Lövések és rablás: Megtámadták a Mercedes csapatát

Az egyik Mercedes-csapattag fejéhez fegyvert szegeztek.
Az egyik Mercedes-csapattag fejéhez fegyvert szegeztek. © Singapore GP

Megtámadták a Mercedes Forma-1-es csapatának tagjait pénteken, amikor elindultak a pályáról a hoteljuk felé – az istálló egyik tagjának fejéhez fegyvert is tartottak, ám szerencsére mindenki sértetlenül megúszta az esetet.

Péntek éjjel a munka befejeztével a Mercedes csapat tagjai éppen, hogy elhagyták a pályát, amikor kisbuszukat rablók állították meg és megtámadták őket. Az esetet Lewis Hamilton, az istálló versenyzője osztotta meg Twitteren.

„A csapatom egy része fegyverek kereszttüzébe került az elmúlt éjjel, amikor elindultak a pályáról itt, Brazíliában. Lövések is elgördültek, és fegyvert fogtak az egyikük fejéhez” – írta Hamilton.

„Ez annyira nyugtalanító. Kérlek, mondjatok egy imát a srácokért, akik profikként dolgoznak itt ma – annak ellenére, hogy zaklatottak.”

A brit pilóta hozzátette: „Ez minden egyes évben megtörténik. A Forma-1-nek és a csapatoknak többet kell tenniük, erre nincs mentség!”

A Williams és az FIA néhány tagja is abban az autósorban állt, amelyet feltartóztattak a rablók, azonban amikor a közlekedési lámpák átváltottak, nekik sikerült elmenekülniük.

A Mercedes tagjai is sértetlenül megúszták az esetet, azonban értékeik nagy részét elvették.

Nem ez az első rablási eset Brazíliában, Jenson Button autóját 2010-ben gépfegyveresek támadták meg, ám akkor ők is sértetlenül megúszták az esetet.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Alaposan leosztotta motorpartnerét, a Renault-t a Toro Rosso Forma-1-es csapata azok után, hogy...

Hozzászólások

( komment)