Verstappen vs. Ocon

Lowe idő előtt csatlakozhat a Mercedeshez

Paddy Lowe engedélyt kapott a McLarentől, így már a következő hónapban csatlakozhat a Mercedes vezetéséhez, jóllehet korábban úgy volt, 2014-ig várnia kell.


Paddy Lowe engedélyt kapott a McLarentől, így már a következő hónapban csatlakozhat a Mercedes vezetéséhez, jóllehet korábban úgy volt, 2014-ig várnia kell.

A McLaren egykori technikai igazgatója az év elején hagyta el alakulatát, azonban eredeti szerződése szerint 2013 végéig a wokingi gárda alkalmazásában kellett volna maradnia, ám a csapat – nyilván borsos összegért – idő előtt elengedi a Mercedeshez, ahol a technikai igazgatói szerepet tölti be.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy egy kimagaslóan tehetséges és egy technikailag igencsak felkészült csapat tagja lehetek” – mondta Lowe, aki június 3-án már új szerepében bizonyíthat a Mercedesnél.

„A csapat már most a mezőny leggyorsabb autójával rendelkezik, miközben komoly technikai kihívást jelenteken az új szabályok 2014-re, ami lehetőséget teremt számunkra a kiugrásra. Ez egy olyan kihívás, amire mindig is vágytam.”

„Az elmúlt 20 évben nagyon szorosan együtt dolgoztam a Mercedes-Benzzel, és nagyra értékelem az elkötelezettségüket a Forma-1 iránt. Már alig várom, hogy sikereket érjünk el együtt az előttünk álló években.”

Ross Brawn csapatfőnök így folytatta: „Boldog vagyok, hogy Paddy-t a csapatomban köszönthetem. Komoly sikereket ért már el a sportban, és minden riválisunk hasznára válna.”

„Nem titok, hogy a csapatok számára az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt az idei és a jövő évi autó fejlesztése között. Az viszont talán nem annyira nyilvánvaló, hogy további komoly változások jönnek 2015-ben és 2016-ban, hiszen folyamatosan fejleszteni kell az új tervezésű autókat és a motorblokkokat.”

„Ahhoz pedig, hogy ezt az időszakot sikerrel vegyük, meg kell erősítenünk a szervezetünket. Paddy érkezése pedig komoly segítség ebben, és versenyképes helyzetbe hoz minket a jövőre nézve.”

Egyesek szerint Lowe lesz Brawn utódja a Mercedesnél, ám azt egyelőre nem tudni, hogy a jelenlegi csapatfőnök mikor tervezi visszavonulását és a pozíciója átadását.

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek