Lowe szerint nincs baj a Mercedes felépítésével

Kiállt a Mercedes jelenlegi technikai szerkezete mellett a gárda nemrégiben szerződtetett új szakembere, Paddy Lowe.


Kiállt a Mercedes jelenlegi technikai szerkezete mellett a gárda nemrégiben szerződtetett új szakembere, Paddy Lowe.

A német istállónál olyan neves szakemberek dolgoznak együtt, mint Bob Bell, Aldo Costa, illetve Geoff Willis, sokan pedig megkérdőjelezik ezen triász hatékonyságát.

Paddy Lowe – aki a McLaren technikai igazgatója volt korábban, jelenleg pedig már a Mercedesnél tevékenykedik – azonban úgy érzi, pozitívak az első benyomásai az istállóról.

„Ha egyesek azt gondolják, túl sok technikai igazgató van a Mercedesnél, akkor csak annyit tudok hozzátenni, hogy talán nekik dolgoznak” – mondta Lowe.

„A Mercedes fantasztikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt 12 hónapban, szóval mi is a probléma ezzel? A másik pedig az, hogy nem olyan nehéz megoldani egy feladatot, ha ennyi ember dolgozik ugyanazon. Ebben a sportban mindig rengeteget kell dolgozni, ha sikeresek akarunk lenni.”

Lowe szerint ahhoz, hogy a Mercedes a legtöbbet hozhassa ki jelenlegi technikai gárdájából, fontos, hogy mindenkinek pontosan meghatározott szerepköre legyen.

A hírek szerint a neves szakembernek jó esélye van arra, hogy a jövőben Ross Brawnt váltsa a csapatfőnöki pozícióban – Lowe szerint azonban a Mercedes jelenleg remekül strukturált istálló, így nincs szükség változtatásra.

„Nincs szükség átszervezésekre. Azt gondolom, ez egy nagyszerű csapat. Fantasztikus fejlődésen mentek keresztül az elmúlt egy évben. 2009-ben [Brawn GP-ként] bajnok lett az istálló, és bár voltak speciális körülmények, nem lehet vb-címet nyerni, ha nincsenek erős alapok, amikre építeni lehet.”

„Azt mondják, jó versenyző és jó autó nélkül nem lehet futamot nyerni; de az ember bajnokságot sem nyerhet azáltal, hogy csodával határos módon előáll egy jó autóval. Mindennek a helyén kell lennie. És itt minden a helyén van.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!