Ma 45 éves Michael Schumacher - F1VILÁG.HU

Ma 45 éves Michael Schumacher

HIRDETÉS

Ma 45 esztendős a Forma-1 valaha volt eddigi legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher – a német jelenleg kómában fekszik a grenoble-i klinikán, állapotáról továbbra sincsenek új fejlemények.


Ma 45 esztendős a Forma-1 valaha volt eddigi legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher – a német jelenleg kómában fekszik a grenoble-i klinikán, állapotáról továbbra sincsenek új fejlemények.

Schumacher 1991-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Jordan színeiben, egy versenyt követően csapott le rá a Benetton, melyek csapattal 1994-ben és 1995-ben két világbajnoki címet nyert.

1996-ban szerződött az akkor még küszködő Ferrarihoz, a patinás olasz istállóval 2000-ben ért fel a csúcsra, majd elképesztő dominancia következett: sorozatban öt világbajnoki címet nyert a maranellói gárdával, 2006 végén pedig úgy döntött, szögre akasztja sisakját.

Schumachert azonban hajtotta még a vágy, hogy újra Forma-1-es versenyautót vezessen, ezért 2010-ben mindenki nagy meglepetésére visszatért, méghozzá azzal a gyártóval, mely annak idején elindította autóversenyzői pályafutását: a Mercedesszel.

A legendás autóversenyző 2012 végén intett búcsút a Forma-1-nek, és bár már több mint egy éve nem kísérti a sorsot, most mégis az életéért küzd egy franciaországi klinikán.

A 91-szeres futamgyőztes múlt vasárnap szenvedett súlyos síbalesetet, melyet követően életveszélyes állapotban szállították kórházba. Állapota stabil, ám továbbra is kritikus, az orvosok mesterséges kómában tartják.

Schumacherért barátok és rajongók is a szorítanak: volt csapata, a Ferrari csendes ünneplést szervez ma reggelre, a grenoble-i kórház elé. A maranellói gárda arra kérte a szurkolókat, pénteken, Schumi szülinapján vörösbe öltözve gyülekezzenek a franciaországi klinikánál.

A német autóversenyző családja Schumacher hivatalos weboldalán köszönte meg az emberek támogatását.

„Szeretnénk köszönetet mondani az embereknek azért, hogy a világ minden tájáról kifejezték szimpátiájukat, és elküldték jókívánságaikat. Nagyszerű támogatást kapunk tőlük. Mindannyian tudjuk, hogy Michael egy igazi küzdő, és nem fogja feladni!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!