Ma 48 éves Michael Schumacher! - F1VILÁG.HU

Ma 48 éves Michael Schumacher!

HIRDETÉS

Ma 48 éves a Forma-1 valaha volt legsikeresebb versenyzője, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.


Ma 48 éves a Forma-1 valaha volt legsikeresebb versenyzője, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher.

A legendás versenyző 1969. január 3-án született a németországi Hürth-Hermülheimben.

Formaautós pályafutását 1989-ben kezdte, amikor rajthoz állt a német Forma-3-ban. A Forma-1-ben 1991-ben debütált a Jordan színeiben, amikor rajthoz állt a Belga Nagydíjon. A következő versenyen már a Benetton autóját vezette, 1 évvel később, Spa-Francorchamps-ban pedig megszerezte első futamgyőzelmét is a királykategóriában.

A Benetton csapatával 1994-ben és 1995-ben világbajnoki címet szerzett, majd új kihívásokat keresve a Ferrarihoz szerződött. Több évnyi sikertelenség után az ezredfordulón jött a nagy áttörés: az olasz istállóval 2000-ben megnyerte az egyéni világbajnoki címet, melyet sorozatban további 4 vb-elsőség követett.

A hétszeres világbajnok a 2006-os idény közben jelentette be, hogy az adott év végén befejezi F1-es pályafutását. Végül 2010-ben, a Mercedes színeiben visszatért a Forma-1-be, és az itt eltöltött időszak alatt egy dobogós eredményt szerzett.

Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, sérüléseiből pedig azóta is lábadozik.

Forma-1-es pályafutása alatt a német 7 világbajnoki címet, 91 futamgyőzelmet, 165 dobogós eredményt és 68 rajtelsőséget szerzett.

Az F1Világ.hu szerkesztősége és Olvasói nevében ezúton kívánunk mihamarabbi felépülést és boldog életet 48. születésnapja alkalmából a hétszeres világbajnoknak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!