Verstappen vs. Ocon

Ma eldől, hogy lesz-e Forma-1-es verseny Miamiban

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team

Miami város önkormányzata csütörtöki ülésén dönt arról, hogy kíván-e Forma-1-es versenyt rendezni a 2019-es szezonban.

A sportág tulajdonosa, a Liberty Media szeretné kiterjeszteni a Forma-1 jelenlétét az Egyesült Államokban, így már jövőre ellátogathat a száguldó cirkusz Miamiba.

Nemrég a versenypálya tervezett nyomvonaláról is nyilvánosságra hoztak információkat, csütörtökön pedig eldőlhet, hogy lesz-e verseny jövőre.

Erről többségi szavazás dönt majd: összesen öten voksolnak majd, ha pedig három bizottsági tag igent mond a miami F1-es versenyre, megkezdődhetnek az egyeztetések. Hárman egyébként már jelezték, hogy támogatják az elképzelést.

Az F1VILÁG úgy tudja, a miami F1-es versenyt 2019 júniusában tarthatják. Ennek legfőbb oka, hogy szeretnék elkerülni az NBA-szezont, az American Airlines Arena – a Miami Heat otthona – épp a tervezett versenypálya kellős közepén helyezkedik el.

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 1. nap

Idei első tesztnapjukat töltötték hétfőn, Barcelonában a Forma-1 csapatai. A gyakorlást Sebastian Vettel zárta az élen a Ferrarival, alább pedig megmutatjuk a legszebb fotókat a nyitónapról.

Live-timing az F1-es tesztről

Összesen 8 napot töltenek el teszteléssel a Forma-1 csapatai az előszezonban Barcelonában: a királykategória mezőnye hétfőn kezdte meg a munkát, az alábbi lejátszó segítségével pedig élőben mutatjuk a köridőket.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek