Ma vesznek végső búcsút Niki Laudától - F1VILÁG.HU

Ma vesznek végső búcsút Niki Laudától

HIRDETÉS
Ma vesznek végső búcsút a múlt héten 70 éves korában elhunyt háromszoros Forma-1-es világbajnoktól, Niki Laudától. A bécsi Szent István-székesegyházban a rajongók is leróhatják kegyeletüket.
Fotó: Red Bull

Lauda koporsóját – egykori sisakjával együtt – nem sokkal reggel 8 óra után állították ki a székesegyházban, és már most rengetegen vettek végső búcsút a korábban a Ferrarival és a McLarennel is világbajnoki címeket szerző osztráktól.

A Szent István-székesegyházban déli 12 óráig lehet elbúcsúzni a legendás versenyzőtől.

Lauda özvegye, Birgit koszorút helyezett el a koporsónál, fia, Lukas pedig édesapja csillogó piros sisakját. Toni Faber atya még kora reggel a gyászoló család jelenlétében áldotta meg a ravatalt.

„1976 augusztus 1-jét egyetlen osztrák sem felejti – ekkor veszítettük el majdnem Niki Laudát, és ekkor omlott le a Reichsbrücke. Épp egy gyerektáborból tartottam hazafelé. Mindössze 14 éves voltam. Soha nem hittem, hogy nekem kell megszerveznem Lauda temetését” – fogalmazott Faber lelkipásztor, aki egyébként szívélyes kapcsolatban állt Laudával.

„Óriási szíve volt, és rendkívüli szeretettel adózott mások iránt. A legtöbbet akarta kihozni az életéből még akkor is, ha ez nem mindig volt könnyű. Istenbe vetett bizalma megvédte és megmentette őt.”

Lauda búcsúztatóját 13 órától tartják majd, a szertartáson pedig információink szerint az osztrák egykori mclarenes csapattársa, Alain Prost, Gerhard Berger, valamint Arnold Schwarzenegger is beszédet mond. A gyászszertartás zenei kíséretét Drew Sarich amerikai zenészre, illetve Joni Madden énekesre bízták.

Az osztrák legenda koporsóját ezután szállítják el a templomból, temetése szűk családi körben történik majd.

Laudát versenyzői öltözetben helyezik végső nyugalomra.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!