Magnussen: Alig várom már, hogy Alonso visszavonuljon!

Fotó: Haas
Kevin Magnussen, Haas,

Alaposan kiakadt Fernando Alonsóra a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzése után Kevin Magnussen – a Haas versenyzője azt mondja, inkább „felakasztja magát”, minthogy elengedje maga mellett Alonsót, és már „alig várja”, hogy a kétszeres világbajnok visszavonuljon.

Magnussen és Alonso a monzai kvalifikáció második etapjában talált egymásra – a McLaren spanyolja az 1-es kanyarban kívülről próbálta megelőzni versenytársát, aki azonban nem hagyta magát, így lényegében elszúrták egymás mért körét, és egyikük sem jutott be a top 10-be.

Alonso a történtek után Magnussent hibáztatta, mondván, a dán a kivezető körben szükségtelenül megelőzte őt, majd cinikusan azt mondta, az ő eredményén nem sokat változtatott az incidens, Magnussenén annál inkább, ami „vicces”.

Magnussen sem maradt adós a válasszal: a Haas versenyzője az időmérő után újságíróknak nyilatkozva azt mondta, Alonso óriási hülyeséget csinált, csak a büszkesége hajtotta, mert azt gondolja magáról, hogy ő egy „isten”.

„Eszem ágában sincs arról spekulálni, miért csinálta. Egyszerűen hülyeség volt, teljesen szükségtelen” – fakadt ki a dán versenyző.

„Azt gondolta, övé lesz a tökéletes szélárnyék, és megelőzött engem. Nyert vele… Nem tudom, hány tizedet, de lehet nyerni azzal, ha ezt csinálod.”

„De nem fogom elengedni őt, és feláldozni a saját körömet. Az egyszer biztos! Tudom, hogy azt gondolja magáról, hogy ő az isten, de akkor sem!”

Alonso azt mondja, Magnussen megelőzte őt a kivezető körön, ez vezetett végül az incidenshez. Magnussen viszont magyarázatot adott erre is.

„Ott volt velünk együtt 6-8 autó, egy csoportba tömörültünk. Az Ascari kijáratánál Fernando melegítette a fékjeit, szóval nem ment gyorsan. Én viszont gyorsan mentem, szóval elvitorláztam mellette. De aztán valamiért úgy döntött, hogy megpróbálkozik: rágyorsított és közel került hozzám ahelyett, hogy helyet csinált volna magának, ahogy mindenki más tette.”

„Nyilván tökéletes szélárnyékot kapott, és azt gondolta, meg tud előzni az 1-es kanyar előtt – de én inkább felakasztom magam!”

„Az időmérő után odajött hozzám és a képembe röhögött. Óriási tiszteletlenség… Alig várom, hogy visszavonuljon!”

„Folyamatosan arról beszél, az ő körei milyen isteniek, meg miegymás. Szó szerint azt gondolja magáról, hogy ő egy isten. Elég szórakoztató.”

„Ha feltartasz valakit, miközben te is a gyorskörödet teljesíted, az végsősoron nem feltartás. Ez a része ugyanaz, mint Kimivel történt Franciaországban. Ez talán olyasvalami, amit meg kell vizsgálnunk. Amíg mindenkivel ugyanígy bánnak, addig nem túlzottan érdekel a dolog, rendben van.”

„De kíváncsi lennék, mi lenne, ha ez az egész fordítva történt volna. Csak találgatni tudok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!