Magnussen az élen az első tesztnapon - F1VILÁG.HU

Magnussen az élen az első tesztnapon

HIRDETÉS

A McLaren ifjú tehetsége, Kevin Magnussen végzett az élen a fiatal versenyzők tesztsorozatának első napján, Abu Dhabiban. A második helyen da Costa, míg a harmadikon Paffett zárt.


A McLaren ifjú tehetsége, Kevin Magnussen végzett az élen a fiatal versenyzők tesztsorozatának első napján, Abu Dhabiban. A második helyen da Costa, míg a harmadikon Paffett zárt.

A Yas Marina versenypályán összesen hat csapat képviselteti magát keddtől csütörtökig. A McLarenen, a Red Bullon, valamint a Lotuson kívül a Sauber, a Toro Rosso és a Caterham maradt ott az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén, hogy lehetőséget biztosítson ifjú felfedezettjeinek, és persze nem utolsósorban új fejlesztéseit tesztelje.

A legjobb köridőt a keddi nyitónapon Kevin Magnussen érte el, aki a McLaren versenyautójával rótta a köröket. Az ifjú versenyző 40 kört tett meg délelőtt, délutánra pedig átadta a volánt a McLaren hivatalos tesztversenyzőjének, Gary Paffettnek.

Legjobb köridejét (1:42.651) mindazonáltal senki sem tudta túlszárnyalni a mai napon.

A második pozícióban a Red Bull titánja, Felix da Costa zárt 66 ezredmásodperces hátrányban, míg a harmadik helyre végül az utolsó percekben Gary Paffett zárkózott fel.

A Sauber autóját ma Robin Frijns vezethette: a World Series by Renault sorozat idei bajnoka összesen 78 kört tett meg ma, és végül a tabella negyedik helyén zárt.

A négyszeres világbajnok Alain Prost fia, Nicolas a Lotusnál kapott lehetőséget, a francia versenyző 55 kört tett meg az abu dhabi versenypályán. Mai legjobbjából (1:44.691) Luiz Raziát (Toro Rosso), valamint a Caterham tartalékversenyzőjét, Giedo van der Gardét előzte meg.

A háromnapos gyakorlás során a résztvevő csapatok számos újítást pályára visznek, ezek többségét azonban már a következő idényre tesztelik.

A Sauber csapata ma saját DDRS-rendszerével rótta a köröket Abu Dhabiban, de valamennyi autót különféle aerodinamikai mérőeszközökkel szerelték fel.

Hirdetés

A fiatal versenyzők tesztje holnap tovább folytatódik majd Abu Dhabiban.

Fiatal versenyzők tesztje, Abu Dhabi – 1. tesztnap:

1. Kevin Magnussen McLaren MP4-27 1:42.651 40
2. Antonio Felix da Costa Red Bull RB8 1:42.717 79
3. Gary Paffett McLaren MP4-27 1:43.407 44
4. Robin Frijns Sauber C31 1:43.775 78
5. Nicolas Prost Lotus E20 1:44.194 55
6. Luiz Razia Toro Rosso STR7 1:44.691 67
7. Giedo van der Garde Caterham CT01 1:45.936 57

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!