Magnussen biztosnak érzi helyét a Haas-nál

Bahrain Grand Prix Practice
Kevin Magnussen (DEN) Haas F1 at Formula One World Championship, Rd3, Bahrain Grand Prix Practice, Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain, Friday 14 April 2017.

Bár még a Haas nem erősítette meg a jövő évi pilótafelállását, Kevin Magnussen nem aggódik.

A dán versenyző mesélt a McLarenes és Renault-os éveiről is, és úgy véli, a következő szezonban is az amerikai csapatnál versenyez majd.

Nem gondolom, hogy sokáig elhúzódna ez a kérdés, de nem sietünk. Nem is aggódom.” – kezdte Magnussen.

A 25 éves pilóta 2014-ben csatlakozott a száguldó cirkuszhoz, először a McLaren, majd a Renault színeiben versenyzett. De sosem érezte magát még ilyen jól egy csapatnál sem, mint a Haas-nál.

Nagyon bizonytalan volt a Forma-1-es karrierem kezdete. Nagy elánnal érkeztem a királykategóriába, de amint debütáltam, el is vesztettem azt a fajta lendületet.” – kezdte a dán, aki a Formula Renault 3.5 szériában bajnoki címet nyert 2013-ban.

Nagyon instabil volt az a csapat, amelyikhez kerültem, viták voltak a vezetőségen belül. Hatalmas nyomás nehezedett rám Jenson Button miatt, így hibákat kezdtem véteni. Ilyenkor pedig nem teljesít jól az ember, és feszült lesz.

Két évet töltött a McLarennél, majd 2016-ban a Renault pilótája lett. Magnussen úgy érzi, hogy a francia csapatnak túl sok választási lehetősége nem volt, csak ő.

Talán nem a megfelelő okok miatt döntöttek mellettem. Azt a támogatás, melyre szükségem lett volna, nem kaptam meg. A mai napig úgy gondolom, hogy jó munkát végeztem, de már az elején eldöntötték, hogy nem én vagyok a megfelelő ember számukra.

Majd 2016 novemberében hivatalossá vált, a dán a Haas csapatát erősíti az azt követő szezontól. Magnussen pedig azóta is az amerikai istálló színeiben versenyez, és nem is tervez eligazolni onnan.

Szerencsére a Haas meglátta a bennem rejlő potenciált, és lehetőséget adott nekem. Egy olyan szerződést kínáltak fel nekem, amelyben láttam a stabilitást. Nem hinném, hogy bármennyire is sietnünk kellene most, és azt sem gondolom, hogy túl sokáig tartana a döntés. Ezen én nem stresszelek.” – tette hozzá.

 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!