Magnussen: Én mondtam nemet a Renault-nak - F1VILÁG.HU

Magnussen: Én mondtam nemet a Renault-nak

HIRDETÉS

Kevin Magnussen elárulta, lehetősége lett volna arra, hogy 2017-ben is a Renault gyári csapatának versenyzője legyen, ő azonban nemet mondott a franciák ajánlatára.


Kevin Magnussen elárulta, lehetősége lett volna arra, hogy 2017-ben is a Renault gyári csapatának versenyzője legyen, ő azonban nemet mondott a franciák ajánlatára.

Az istálló nemrég jelentette be, hogy 2017-ben Jolyon Palmer lesz az újonnan szerződtetett Nico Hülkenberg csapattársa, így Kevin Magnussennek távoznia kell a csapattól.

A dán tehetség vélhetően a Haasnál folytatja F1-es pályafutását – ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg, igaz, Esteban Gutiérrez megerősítette, az idei szezont követően távozik az amerikai istállótól.

Magnussen a Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban elárulta, ajánlatot kapott a folytatásra a Renault-tól, ő azonban nemet mondott erre, mert nem érezte azt megfelelőnek.

„Az én döntésem volt” – mondta Magnussen. „Volt egy ajánlatom, de nem elég jó ahhoz, hogy elfogadjam.”

„Sokkal inkább a Renault oldaláról való elkötelezettséggel voltak problémáim. Ha egy hosszabb távra szóló szerződést kínáltak volna, akkor valószínűleg sokkal komolyabban veszem.”

„Az volt az érzésem, hogy nem elég elkötelezettek, sokáig tartott a döntés, és rengeteg versenyzőnek felajánlották az ülést. Egy ponton talán még a pápának is felajánlották a lehetőséget! Egy kicsit tehát kusza volt a helyzet, szóval a legjobb, ha távozom.”

A Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur elárulta, furcsának tartja, hogy Magnussen nem érezte a csapat elkötelezettségét iránta.

„A szezon során jó párszor beszéltünk a folytatásról, de ha az volt az érzése, hogy nem vagyunk eléggé elkötelezettek, az egy kicsit furcsa számomra” – mondta a szakember a Motorsport.com című brit lapnak.

Hirdetés

„Beszéltünk a szerződésekről, egy ponton viszont elkezdtük Jolyonnal is egyeztetni.”

Magnussen elárulta, szomorúan távozik az enstone-i istállótól, ám úgy érzi, a Haasnál jó lehetőségek várnak rá.

„Szerintem jobb lehet a helyzetem. Remélem, hogy így lesz. Szerintem versenyképes lehetek, ez az érzésem. Egy olyan helyet keresek, ahol kibontakozhatok és megmutathatom, mire vagyok képes. Szerintem ez összejöhet a jövő évre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!