Megosztás:

Magnussen a legjobb tízben

Kevin Magnussen nagyon örül a négy pontnak.
Kevin Magnussen nagyon örül a négy pontnak. © Renault Sport F1 Team

Kevin Magnussen megszerezte a Haas idei első pontjait a kínai aszfalton.

A Haas tavaly erősen kezdte a szezont, idén viszont a szezonnyitón nem volt szerencséjük, nem sikerült pontot szerezniük.

Viszont a Kínai Nagydíjon a dán pilóta a 8. helyen végzett, míg csapattársa, Romain Grosjean épphogy lemaradt a pontszerzésről, a 11. helyen intették le.

Magnussen érzi, hogy autója versenyképes, és nagyon boldog a hétvégi eredményétől.

„Örülök az első pontjaimnak a csapattal. Már Ausztráliában is lehetőségünk volt arra, hogy értékes pontokat szerezzünk, de akkor nem jött ki a lépés. Viszont most Kínában végre sikerült, és benne vagyok a legjobb tízben.” – mondta.

„Ez egy igen jó verseny volt, és ami még ennél is fontosabb, az autónk versenyképes volt. Mindkét Force Indiát magunk mögött tudtuk tartani, ami még egy ok a boldogságra. Úgyhogy összességében ez egy pozitív hétvége volt számunkra.”

„A csapat jó munkát végzett, és rendben volt a gumikezelésünk is. Különösképp az első abroncsokat tekintve. Úgy gondolom, ez volt a kulcs ehhez az eredményhez, és már alig várom a következő futamokat. Bahreinben is minden esélyünk meglehet a pontszerzésre. Mindkét autónkkal.” – bizakodik a dán.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sergio Pérez ugyan szerzett két pontot a kínai futamon, de kimondottan nehéz versenye volt.

Hozzászólások

( komment)