Magnussen nem nyomta ki a McLaren szemét - F1VILÁG.HU

Magnussen nem nyomta ki a McLaren szemét

HIRDETÉS

Bár az élen zárta a harmadik tesztnapot Jerezben, Kevin Magnussen elárulta, hogy nem nyomta ki a McLaren szemét, és számos olyan terület van, ahol még komoly fejlődést tud elérni csapata.


Bár az élen zárta a harmadik tesztnapot Jerezben, Kevin Magnussen elárulta, hogy nem nyomta ki a McLaren szemét, és számos olyan terület van, ahol még komoly fejlődést tud elérni csapata.

A dán versenyző, aki először gördült pályára, mint a McLaren teljes értékű pilótája, csak délután vette át a volánt csapattársától, Jenson Buttontól, ám így is 52 kört teljesített és eddig hozzá fűződik a hét leggyorsabb ideje, 1:23.267-tel.

Magnussen azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget köridejének, és elmondta, hogy még számos terület van, ahol a csapat rengeteget tud fejlődni a jövőben, éppen ezért csakis arra koncentrál, hogy segítse a csapatot a további fejlődésben.

„Nem igazán foglalkozom az időkkel, ez egy téli teszt, igazából senki nem tudja, hogy a másik csapat éppen min is dolgozik” – mondta. „Keményen hajtottam, de nem mentem a határon. Gyorsabbak is leszünk ennél.”

„Elégedett vagyok az eddig látottakkal, de különösen a megtett körök számával, mind az enyémmel, mind Buttonéval. Az autó megbízhatósága sokkal jobb, mint azt gondoltuk.”

„Bízom abban, hogy ez folytatódni fog – vagy nem – és folytatjuk a tanulást, mert meg kell találnunk az esetleges problémák forrását és területét. Fontos dolog, hogy van fogalmunk arról, milyen irányba haladjunk és mely területeken kell javulnunk.”

Magnussen azt is bevallotta, hogy ideges volt debütálása miatt, azonban hozzátette, hogy korábbi F1-es tapasztalata – 2012-ben és 2013-ban is tesztelt már a McLarennek – miatt lényegesen gördülékenyebb volt az átállás.

„Ott volt a gombóc a gyomromban és nem nagyon tudtam aludni, de tudják, kezdő vagyok, és izgatott” – magyarázta. „Ez egy hatalmas lehetőség számomra és a mai nap óriási volt számomra, hiszen most mutatkoztam be, mint versenyző a Forma-1-ben.”

„Azonban nem úgy éreztem, mintha ez lenne az első napom a munkában, hiszen vezettem már F1-es autót korábban, már évek óta dolgozom a csapattal, és néhány hónapja már komolyabban is összefonódott a kapcsolatom a körülöttem lévőkkel.”

Hirdetés

„Nagyon élveztem, otthonosan éreztem magam, nem úgy, mint aki teljesen új a csapatban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!