Fotó: Haas F1 Team
Hírek

Magnussen nem versenyautóban akar meghalni, és elnézést kért Gasly-tól

Többször is elnézést kért a Toro Rosso versenyzőjétől, Pierre Gasly-tól Kevin Magnussen – a Haas dán pilótája a múlt hétvégi Azeri Nagydíjon akaszkodott össze a francia pilótával, melyet követően ellenfele a mezőny „legveszélyesebb” tagjának titulálta őt.

Magnussen a bakui versenyen a biztonsági autós periódus után két alkalommal is agresszíven ráhúzta versenyautóját Gasly Toro Rossójára, az első ilyen manővernél pedig a két autó össze is ért, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem lett belőle nagyobb baleset.

Gasly a verseny után nem is rejtette vége alá véleményét.

„Kevin a legveszélyesebb versenyző, aki ellen valaha versenyeztem. Szándékosan feltolt a falra az újraindításnál, 300 km/h-s tempónál” – mondta a francia.

Magnussen még a bakui versenyhétvége pénteki napján a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, mindent megtesz a versenypályán a siker elérése érdekében.

„Nem szeretem a kompromisszumokat. Mindent beleadok. Az autóban fogok meghalni! Nem veszek vissza” – mondta a dán, mondatait pedig természetesen a Gasly-incidens után a szemére vetették.

Magnussen viszont a bakui verseny után elárulta, ezeknek a szavaknak semmi közük a vasárnap történtekhez, és leszögezte, nem szándékosan szorította falnak Gasly-t.

„Ez az interjú a bakui verseny előtt készült, nem a Pierre-rel történt incidens kapcsán” – mondta Magnussen.

„Nem szándékosan szorítottam le Pierre-t, és többször elnézést kértem már tőle az incidens miatt. Nem akarok versenyautóban meghalni! Csupán azt akartam kifejezni, hogy mindent beleadok a siker elérése érdekében.”

„Nyilván nem az jelenti számomra a sikert, ha baleseteim vannak, vagy büntetéseket kapok, hanem az, ha a lehető legelőkelőbb helyeken végzek.”

Szólj hozzá!