Verstappen vs. Ocon

Magnussen reméli, megszűnik az F1-ben a „nevetséges” spórolás

Fotó: Haas F1 Team
A Haas versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, nagyon bízik abban, hogy a versenyzőknek idén már nem kell olyan „extrém és nevetséges” módon spórolniuk az üzemanyaggal a versenyeken.

A dán versenyzőt az Egyesült Államok Nagydíj diszkvalifikáltál, mert a futam során a megengedett 105 kg-nál 170 grammal több üzemanyagot használt fel.

Az idei évre 5 kg-mal megemelték a felhasználható üzemanyag mennyiségét, ez azonban még nem garancia arra, hogy a csapatok nagyobb üzemanyagtankot építenek autóikba.

Magnussen mindenesetre reméli, ennek a változtatásnak – illetve a Pirelli konzervatívabb abroncsainak – hála a versenyzők idén keményebben nyomhatják.

„Egy kicsit több üzemanyagunk lesz, ami jó dolog” – mondta a rutinos versenyző a Motorsport.com kérdésére a Haas csütörtöki autóbemutatóján.

„A legfrusztrálóbb dolog az volt, hogy annyit kellett spórolnunk az üzemanyaggal. Egy kis spórolás még rendben van, az F1-ben mindig is volt, de az, amit tavaly párszor meg kellett csinálnunk, vicc.”

„A gumik pedig a másik… Mexikóban egyszerűen nem működtek nálunk, 8 másodperccel lassabbak voltunk, mintha feltettünk volna egy új szettet a futamon, és ez is nagyon frusztráló.”

„Csak azt remélem, hogy ezúttal már nem lesznek ennyire extra forgatókönyvek. Hülyeség az, hogy ilyen extrém és nevetséges módon kellett kezelnünk a helyzetet néhányszor, legyen szó az üzemanyagról, vagy a gumikról.”

„Remélem, hogy nem lesznek ilyen helyzetek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

A Red Bull legyőzése a Haas célja

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner szerint új főszponzoruk, a Rich Energy nagyon is jól teszi, hogy a Red Bull legyőzését tűzi ki célul.

Élő közvetítés: A Haas F1-es bemutatója

Az amerikai alakulat új főszponzorral vág neki a következő idénynek, ennek megfelelően a csapat neve is változott: a 2019-es F1-es bajnokságban már Rich Energy Haas F1 Team néven szerepelnek.

Friss hírek