Magnussen reméli, megszűnik az F1-ben a „nevetséges” spórolás

Fotó: Haas F1 Team
Fotó: Haas F1 Team
A Haas versenyzője, Kevin Magnussen azt mondja, nagyon bízik abban, hogy a versenyzőknek idén már nem kell olyan „extrém és nevetséges” módon spórolniuk az üzemanyaggal a versenyeken.

A dán versenyzőt az Egyesült Államok Nagydíj diszkvalifikáltál, mert a futam során a megengedett 105 kg-nál 170 grammal több üzemanyagot használt fel.

Az idei évre 5 kg-mal megemelték a felhasználható üzemanyag mennyiségét, ez azonban még nem garancia arra, hogy a csapatok nagyobb üzemanyagtankot építenek autóikba.

Magnussen mindenesetre reméli, ennek a változtatásnak – illetve a Pirelli konzervatívabb abroncsainak – hála a versenyzők idén keményebben nyomhatják.

„Egy kicsit több üzemanyagunk lesz, ami jó dolog” – mondta a rutinos versenyző a Motorsport.com kérdésére a Haas csütörtöki autóbemutatóján.

„A legfrusztrálóbb dolog az volt, hogy annyit kellett spórolnunk az üzemanyaggal. Egy kis spórolás még rendben van, az F1-ben mindig is volt, de az, amit tavaly párszor meg kellett csinálnunk, vicc.”

„A gumik pedig a másik… Mexikóban egyszerűen nem működtek nálunk, 8 másodperccel lassabbak voltunk, mintha feltettünk volna egy új szettet a futamon, és ez is nagyon frusztráló.”

„Csak azt remélem, hogy ezúttal már nem lesznek ennyire extra forgatókönyvek. Hülyeség az, hogy ilyen extrém és nevetséges módon kellett kezelnünk a helyzetet néhányszor, legyen szó az üzemanyagról, vagy a gumikról.”

„Remélem, hogy nem lesznek ilyen helyzetek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rajtbüntetést kapott Grosjean

Romain Grosjean, a Haas versenyzője háromhelyes rajtbüntetést kapott, miután a Bahreini Nagydíj időmérőjén feltartotta Lando Norrist.

Grosjean: Déjà vu érzésem van

Romain Grosjean számára egyáltalán nem alakult jól az F1-es szezon első versenye – hasonlóan a tavalyi Ausztrál Nagydíjhoz, idén is kieséssel zárta a futamot, méghozzá hasonló körülmények miatt.

Magnussen: Működnek az új F1-es szabályok

A Haas versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, működnek a 2019-es idényre bevezetett új szabályok, és a versenyautók könnyebben tudják követni egymást, ezáltal több előzést láthatunk majd a versenyeken.

Friss hírek