Magnussen: Vandoorne-nak helye van a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Magnussen: Vandoorne-nak helye van a Forma-1-ben

HIRDETÉS

A McLaren Forma-1-es csapatának tesztpilótája, Kevin Magnussen szerint a jelenleg a GP2-es sorozatban vitézkedő Stoffel Vandoorne-nak helye van a száguldó cirkuszban.


A McLaren Forma-1-es csapatának tesztpilótája, Kevin Magnussen szerint a jelenleg a GP2-es sorozatban vitézkedő Stoffel Vandoorne-nak helye van a száguldó cirkuszban.

A két McLaren-támogatott pilóta még 2013-ban a Renault Világsorozat (WSR) 3,5 literes géposztályában vívott nagy csatát egymással, Magnussen végül bajnok lett az újonc Vandoorne előtt.

2014-ben aztán Magnussent leigazolta a McLaren csapata, míg vetélytársa a GP2-be szerződött, idén pedig már vezeti is a bajnokságot.

Amikor Magnussent arról kérdezték, aggasztja-e Vandoorne remeklése, hiszen a jövőben akár a McLaren csapatához is kerülhet, a dán tehetség így felelt: „Stoffel nagyszerű munkát végez. Megérdemel egy helyet az F1-ben – ha nem tud bekerülni az F1-be, akkor valami nincs rendben a rendszerrel.”

„De úgy gondolom, mindenki fenyegetést jelent, ha az ember F1-es ülésért harcol. Mit lehet tenni ez ellen? Magamra kell összpontosítanom, nem igazán aggódom a többiek miatt, mert semmit sem tehetek.”

„Mivel most nem versenyzem, nem tudom legyőzni őket a versenypályán. A tapasztalatomra kell támaszkodnom – jól mentem az F1-ben, hiszen dobogóra is állhattam. A McLaren hisz bennem, tudják, mire vagyok képes, és mennyi potenciál van bennem.”

„Az a legjobb, ha a McLarennel maradok és a csapat tagja leszek a jövőben, mert úgy hiszem, komoly dolgok várnak az istállóra.”

Magnussen tavaly debütált a Forma-1-ben, miután azonban az istálló leszerződtette az idei évre Fernando Alonsót, nem maradt hely számára, a patinás angol csapat ugyanis Jenson Button mellett tette le voksát tapasztalata miatt.

Az ifjú versenyző elismerte, elgondolkodott azon, hogy idén Le Mans-ban folytassa, és az IndyCar is szóba került, végül azonban maradt az F1 világában.

Hirdetés

„Nem akarok még 2017-ről, vagy az F1-től eltérő sorozatokról gondolkodni, mert ez az, amit csinálni akarok. Vissza akarok kerülni az F1-be, sikeres akarok lenni itt, és hiszem, hogy ezzel a csapattal ez megvalósulhat.”

„A McLaren-Honda egy igazán erős csapat, és jó dolog versenyzőnek lenni itt. Nem számít, hogy van-e ülésem itt, a McLarennél, vagy nincs, nem vagyok rossz helyzetben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Magnussen: Vandoorne-nak helye van a Forma-1-ben
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!