Magnussen: Vicc az F1-es üzemanyag-spórolás - F1VILÁG.HU

Magnussen: Vicc az F1-es üzemanyag-spórolás

HIRDETÉS
Az üzemanyag-spórolást és a gumikímélést kritizálta Kevin Magnussen, a Haas versenyzője, aki bízik benne, hogy 2019-től jobb lesz a helyzet a Forma-1-ben.
Fotó: Haas

Az idei szezontól kezdve a pilóták 105 kg üzemanyag helyett 110 kg-ot használhatnak fel egy verseny során – a mezőny örül ennek a változtatásnak, hiszen olykor több másodpercet veszítenek amiatt, mert ügyelnek arra, hogy ne lépjék túl a benzinmennyiség-korlátokat. 

„Az elmúlt években látott benzinspórolás egy vicc” – panaszkodott Magnussen. 

„Most egy kicsivel több üzemanyagot kapunk majd. Elég frusztráló, ha mindig sokat kell spórolnunk – ha még csak egy kicsit, az rendben van, mert ez mindig is így volt az F1-ben.” 

A pilótáknak azonban nemcsak az üzemanyagra, de a gumikra is vigyázniuk kell, sokszor ez is egy erős befolyásoló tényezője egy-egy csata végkimenetelének. 

„A gumik is hasonló kérdéskör” – folytatta Magnussen. „Remélem, hogy ezek a szélsőséges körülmények – amelyek között nem lehet hatékonyan versenyezni – nem lesznek többé.” 

„Rendben van, ha egy kicsit vissza kell fogni, mert ilyen a Forma-1. De ha olyan extrém módon, ami néhány alkalommal előfordult, az egyszerűen hülyeség. Remélem, hogy ez megváltozik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!