Magyarország is Mosley lemondását követeli - F1VILÁG.HU

Magyarország is Mosley lemondását követeli

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség kritikus helyzetben van, ugyanis komolyan sérülhet jó hírneve és hitelessége, hacsak nem mond le önként és dalolva a jelenleg még hatalmon lévő elnök, Max Mosley, figyelmeztettek az automobil klubok vezetői.

A Nemzetközi Automobil Szövetség kritikus helyzetben van, ugyanis komolyan sérülhet jó hírneve és hitelessége, hacsak nem mond le önként és dalolva a jelenleg még hatalmon lévő elnök, Max Mosley, figyelmeztettek az automobil klubok vezetői.

Mosley tisztában van azzal, hogy az irányító testület kínos helyzetbe kerülhet, és jó hírneve komolyan sérülhet, ha nem mond le jelenlegi tisztségéről még a jövő héten megrendezésre kerülő bizalmi szavazás előtt.

Miközben a bizalmi szavazáshoz közeledve egyre nagyobb a feszültség az FIA-n belül, 24 klub, 22 nemzet képviselői közösen írt levelükben erősítették meg, hogy csak abban az esetben úszhatja meg sértetlenül az FIA az ügyet, ha Mosley lemond az elnöki posztról.

“Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen elfogadható út az FIA és az elnök számára nem más, mint az, hogy új választások kerülnek kiírásra. Az FIA kritikus helyzetben van. Jó hírneve, és hitelessége forog kockán. Minden egyes nappal, míg a helyzet nem oldódik meg, növekszik a veszély” – állt a levélben, melyet szerdán küldtek el, és a következő nemzetek, illetve klubok írták alá:

Amerika (AAA és AATA), Szingapúr (AAS), Németország (ADAC), Finnország (AL), Kanada (CAA), Brazília (CCB), Dánia (FDM), Franciaország (FFA), India (FIAA), Japán (JAF), Hollandia (KNAC), Svédország (M), Magyarország (MAK), Izrael (MEMSI), Ausztria (OEMTC), Spanyolország (RACC és RACE), Belgium (TCB), valamint Svájc (TCS).

A klubok továbbá csalódottságuknak adtak hangot, amiért Mosley elutasította a kompromisszumos ajánlatot, miszerint bizalmat szavaznak neki a június 3-i rendkívüli ülésen, ha nyilatkozik arról, ez év novemberében lemond tisztségéről.

“Mélységesen sajnáljuk, hogy nem fogadta el a Világtanács tagjainak ajánlatát. Mi mindent megtettünk azért, hogy házon belül megoldást találjunk a kialakult krízishelyzetre. Ehelyett ön tartja magát ahhoz, hogy egészen mandátuma lejártáig, 2009-ig az elnöki székben maradjon, miközben tisztában van azzal, hogy ez komoly kárt okozhat az FIA számára. Ez is bizonyítja, hogy önös érdekei előrébb vannak, mint az FIA és a klubok tagjainak érdekei.”

A klubok azt is kijelentették, nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget Mosley nemrég írt levelének, melyben az elnök figyelmeztette őket, ha nem szavaznak neki bizalmat, akkor a szövetség könnyedén elveszítheti az irányítást a Forma-1 felett.

Bár sokan Mosley lemondását követelik, elég sok klub van még, amely az elnök mellett áll, jóllehet a cikkben is idézett levél többeket megingathat álláspontjában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!