Májusban dől el, hogy lesz-e idén Bahreini Nagydíj - F1VILÁG.HU

Májusban dől el, hogy lesz-e idén Bahreini Nagydíj

HIRDETÉS

A Bahreini Nagydíj szervezőinek május elsejéig garantálniuk kell, hogy problémamentesen meg tudják rendezni versenyüket, ha még az idei évben helyet szeretnének adni a megmérettetésnek, jelentette ki az FIA.



A Bahreini GP szervezőinek május elsejéig garantálniuk kell, hogy problémamentesen meg tudják rendezni versenyüket, ha még az idei évben helyet szeretnének adni a megmérettetésnek, jelentette ki a motorsport szövetség.

Az eredeti tervek szerint már ezen a hétvégén elrajtolt volna az idei bajnokság Bahreinben, azonban a térségben uralkodó káosz és politikai csatározás miatt a koronaherceg még február közepén úgy döntött, hogy visszalépnek, és nem adnak helyet a szezonnyitónak.

Az FIA azonban jelezte, hogy nem eltörölték, hanem elhalasztották a versenyt, amit a világbajnokság egy későbbi időpontjában, vélhetően novemberben rendezhetnek meg, a szezonzáró versenynek helyet adó Brazil Nagydíj időpontjában, ami két héttel csúszhat.

A kialakult helyzetről is beszéltek az illetékesek az FIA Motorsport Világtanács keddi ülésén Párizsban, ám nem született végleges döntés az ügyben, mindössze abban állapodtak meg a döntéshozók, hogy május elsejéig el kell dönteni, hogy lesz-e idén Bahreini Nagydíj.

„A Motorsport Világtanács arra kéri a Bahreini Motorsport Szövetséget, hogy legkésőbb május elsejéig jelezzék, hogy meg tudják-e rendezni a Bahreini Nagydíjat 2011-ben” – olvasható a hivatalos közleményben.

A 2011-es F1-es versenynaptár eredetileg húsz futamból állt, de a Bahreini Nagydíj ideiglenes eltörlésével a tavalyihoz hasonlóan tizenkilenc állomásra látogat majd el a mezőny.

Ahhoz, hogy rekordszámú futam kerüljön megrendezésre az idényben, Bahrein vezetésének és a verseny szervezőinek garantálniuk kell, hogy nem lesz több politikai csatározás a térségben, és gond nélkül helyet tudnak adni a Bahreini Nagydíjnak a bajnokság egy későbbi időpontjában.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!