Malajzia éjszakai versenyt szeretne 2009-ben - F1VILÁG.HU

Malajzia éjszakai versenyt szeretne 2009-ben

HIRDETÉS

A Maláj Nagydíj szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a sepangi versenypálya adjon otthont a Forma-1 második éjszakai versenyének a 2009-es idényben.

A Maláj Nagydíj szervezői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a sepangi versenypálya adjon otthont a Forma-1 második éjszakai versenyének a 2009-es idényben.

Azzal, hogy Szingapúr engedélyt kapott az éjszakai verseny megrendezésére az idei évben, más pályák vezetői is azon vannak, hogy villanyfényes futamot rendezzenek a jövőben.

A sepangi pálya elnöke, Datuk Mokhzani kijelentette, már a 2009-es idényben éjszakai versenyt szeretne rendezni Malajziában, és az előkészületek gördülékenyebbé tétele érdekében már fel is kereste a szingapúri pálya illetékeseit.

“Célunk az, hogy éjszakai versenyt rendezzük jövőre, és ugyanaz a cég biztosítsa a világítást a pályán, mint Szingapúrban” – mondta Mokhzani, aki mihamarabb ki szeretné építtetni a rendszert. “Nem ugyanaz lenne, mint Szingapúrban, egy más megoldáson dolgozunk, de ennek részleteiről még nem tudok nyilatkozni.”

A Forma-1-es versenyzők egyébként már alig várják, hogy részt vegyenek az első éjszakai futamon, és úgy gondolják, semmivel sem lesz veszélyesebb a kivilágított pályán körözni, mint a nappali fények mellett.

“Véleményem szerint nem lesz nagy különbség az éjszakai és a nappali versenyek között” – mondta nemrég Kimi Raikkönen. “Valószínűleg olyan jól meg lesz oldva a kivilágítás, hogy a versenyzők nem fogják tudni, nappal van-e vagy éjszaka. Viszont egy biztos, én nagyon fogom élvezni. Izgatottan várom az idei évet, különösen a két új versenyt.”

A Red Bull Racing skót versenyzője, David Coulthard így folytatta: “Abszolút nyugodt vagyok az éjszakai versennyel kapcsolatban. Biztos vagyok benne, hogy az FIA pontosan meghatározta a kritériumokat, így nem lesz gond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!