Malajzia is éjszakai futamot rendez - F1VILÁG.HU

Malajzia is éjszakai futamot rendez

HIRDETÉS

A Maláj Nagydíj vezetői továbbra sem mondtak le arról, hogy éjszakai versenyt rendezzenek a Forma-1-ben, bár kijelentették, túl sok pénzük nincsen az ehhez szükséges átalakításokra.

A Maláj Nagydíj vezetői továbbra sem mondtak le arról, hogy éjszakai versenyt rendezzenek a Forma-1-ben, bár kijelentették, túl sok pénzük nincsen az ehhez szükséges átalakításokra.

Az idei évben kerül megrendezésre az első éjszakai verseny a Forma-1-ben, melynek Szingapúr ad majd otthont a szezon második felében.

Az FIA illetékesei azt szeretnék, ha további éjszakai versenyek kerülnének a versenynaptárba, és Melbourne-ben, illetve Sepangban is villanyfényes futamokat rendeznének – hogy Európában napközben tudják élőben közvetíteni az eseményeket.

Dato Mokhzani Mahathir, a sepangi pálya elnöke kijelentette, nincs akadálya az éjszakai verseny megrendezésének, azonban nem szabad, hogy ezzel túlságosan megnőjenek a költségek.

“Már 2006 szeptemberében megkezdtük a tárgyalásokat Bernie Eclestone-nal egy esetleges éjszakai verseny megrendezéséről, amit egy olyan rendszer telepítésével lehetne megoldani, amely közel olyan fényt biztosítana a pályán, mintha napfény lenne” – mondta Mokhzani a Bangkok Post c. napilapnak adott interjújában.

“Azóta már Szingapúrral és Melbourne-nel is beszélt, mert szeretné, ha olyan időben rendeznék meg a futamokat, hogy az ideális legyen az európai nézők számára. Egy éjszakai versenyt rendezni Ázsiában, teljesen logikus lépés lenne. Szingapúr és Melbourne ideiglenes utcai pályák, éppen ezért egy ilyen világítórendszer kiépítésével sokkal többször ki tudnánk adni a pályát.”

Mokhzani Mahathir viszont cáfolta, hogy ultimátumot kaptak volna Bernie Ecclestone-tól, aki korábban kijelentette, ha nem rendeznek éjszakai versenyeket Melbourne-ben, Ausztrália elveszítheti F1-es versenyét a jövőben.

“Nem, soha nem kaptunk ultimátumot Belnie-től, hogy vagy éjszakai futamot rendezünk, vagy felbontja szerződésünket” – mondta. “Jelenlegi kontraktusunk 2010-ig szól, és a tavalyi évben tárgyaltunk egy hosszabbításról, melybe belekerült egy olyan záradék, ami kimondja, hogy készen kell állnunk éjszakai verseny rendezésére. Azt is elmondtuk, hogy a világító berendezés telepítésének költségei nem szabad, hogy túl magasak legyenek. Ezzel szerződésünk 2015-ig meghosszabbodott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!