Maldonado: A közepes keverék nem a Hungaroringre való - F1VILÁG.HU

Maldonado: A közepes keverék nem a Hungaroringre való

HIRDETÉS

Sokat szenvedett a Pirelli közepes keverékű abroncsaival a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein Pastor Maldonado.


Sokat szenvedett a Pirelli közepes keverékű abroncsaival a Magyar Nagydíj pénteki szabadedzésein Pastor Maldonado.

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli a lágy és a közepes keverékű abroncsokkal érkezett a Hungaroringre, Romain Grosjean, a Lotus versenyzője pedig már a hétvégét megelőzően kijelentette, véleménye szerint az olasz gumigyártó túl konzervatívan állt hozzá a gumiválasztáshoz ezúttal is.

Pastor Maldonado az F1Világ.hu-nak nyilatkozva a pénteki második szabadedzés után azt mondta, a Hungaroringen egész egyszerűen nem lehet boldogulni a közepes vegyülettel.

„Ezek a gumik túlságosan is kemények erre az aszfaltra” – mondta a venezuelai pilóta.

„Meleg van, így igaz, de az aszfalt maga nagyon csúszik, emiatt pedig nehéz működésre bírni az abroncsokat. A közepes keverék túlságosan kemény ide. A gumik egyszerűen nem működnek jól a kerékvetőn, szóval nagyon nehéz fenntartani a tempót.”

„Az opciós gumikon az autó sokkal jobb, mint a közepes keveréken, sokkal következetesebb – és ezzel együtt persze jobban is kopnak, főleg a hátsók.”

Maldonado lapunk kérdésére hozzátette, egyetért csapattársával, Grosjeannal abban, hogy a Pirelli túl konzervatív volt magyarországi gumiválasztását illetően, a szuperlágy gumik ugyanis sokkal jobbak lennének a Hungaroringen.

„Igen, meggyőződésem. A szuperlágy az szuperlágy. Persze még az is mondhatni keménynek számít, de sokkal jobb lenne, mint a közepes vegyület. Azt nem tudjuk, hogy milyen hosszú etapokat tudnánk futni velük, mert ilyen körülmények között nemigen teszteltük őket, főleg ezen a pályán, de a közepes keveréket nagyon nehéz működtetni.”

„De egyetértek azzal, hogy a Pirelli túl konzervatív volt, mert ez a közepes keverék nem erre a pályára való. Viszont így döntöttek, ezzel pedig együtt kell élnünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!