Maldonado: A Lotus folyamatosan a top10-ben lesz - F1VILÁG.HU

Maldonado: A Lotus folyamatosan a top10-ben lesz

HIRDETÉS

A Lotus folyamatosan ott lehet a pontszerző helyeken a nyári szünetet követően, állítja Pastor Maldonado.


A Lotus folyamatosan ott lehet a pontszerző helyeken a nyári szünetet követően, állítja Pastor Maldonado.

A venezuelai versenyző még egyetlen pontot sem szerzett az idei szezonban, míg csapattársa, Romain Grosjean összesen 8 egységgel büszkélkedhet két nyolcadik helyezésének köszönhetően.

Bár a Lotus nagy valószínűséggel nem lesz ütőképes a nyári szünetet követő első két futamon, Belgiumban és Monzában, ám azt követően visszatérhet a top10-be.

„Felejtsük el Spát és Monzát, de ha visszatérünk az olyan pályákra, ahol a motorerő nem számít annyira, akkor az első tíz pozícióért harcolhatunk” – mondta Maldonado.

„Talán nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de jó pozícióban vagyunk. Az autó sokkal jobb, megtaláltuk a megfelelő egyensúlyt, és magabiztos vagyok, mert tudom, hogy jobb lett a csapat.”

Maldonado eddig csak egyszer tudta megverni Grosjeant az időmérő edzésen az idei évben, és szintén egy alkalommal végzett előtte a versenyen, mikor mindketten célba értek.

„Gyakran csapattársam előtt voltam, mikor az autó nem adta meg magát” – magyarázta Maldonado, akivel szerződést hosszabbított a Lotus 2015-re.

„Egy nagyon gyors versenyző, hatalmas tapasztalattal, a csapatot is jobban ismeri, és tanulunk egymástól, ami nagyon fontos.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!