Megosztás:

Maldonado bejelentette, távozik a Forma-1-ből

A venezuelai helyét Kevin Magnussen veszi át a Renault-nál.
A venezuelai helyét Kevin Magnussen veszi át a Renault-nál. © Lotus F1 Team

Pastor Maldonado hétfőn megerősítette, 2016-ban már nem lesz tagja a Forma-1 mezőnyének – ezzel gyakorlatilag biztossá vált, Kevin Magnussen a Renault színeiben visszatér a száguldó cirkuszba.

Maldonado távozásáról már hetek óta intenzíven pletykáltak a nemzetközi sajtóban, a hírek szerint ugyanis a Lotust felvásárló Renault nem tudott megállapodni a venezuelai fő támogatójával, a PDVSA nevű olajvállalattal a további együttműködésről.

Maldonado hétfőn bejelentette, igazak a hírek, és idén már nem lesz tagja a Forma-1-es mezőnynek.

„A legnagyobb alázattal tájékoztatlak benneteket ma arról, hogy nem leszek ott a rajtrácson a 2016-os idény kezdetén” – írta a venezuelai versenyző a Twitteren.

„Köszönöm a támogató üzeneteket, a szenvedélyt és az aggodalmakat a jövőmmel kapcsolatban. Nagyon hálás vagyok istennek, a családomnak, a támogatóimnak, a barátaimnak, a rajongóimnak és mindenkinek, aki hozzásegített ahhoz, hogy valóra váltsam az álmom, és képviseljem Venezuelát az autósportok csúcsosztályában.”

Maldonado helyét minden bizonnyal a McLarentől tavaly kiebrudalt Kevin Magnussen veszi át – a szerződés részleteiről állítólag már meg is állapodott a dán versenyzős és a Renault, a hivatalos bejelentésre pedig vélhetően szerdán, Párizsban kerül sor.

Pastor Maldonado 2011-ben debütált a Forma-1-ben a Williams színeiben, mely csapattal egy évvel később, a Spanyol Nagydíjon megszerezte első – és mindezidáig egyetlen – győzelmét a száguldó cirkuszban. 2014-ben került a Lotushoz, mely csapatnál két szezont töltött el Romain Grosjean csapattársaként.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Marussia Forma-1-es csapatának korábbi versenyzője, Max Chilton 2016-ban az IndyCar-sorozatban...

Hozzászólások

( komment)