Maldonado elismerte, túl messzire ment - F1VILÁG.HU

Maldonado elismerte, túl messzire ment

HIRDETÉS

A Williams istálló versenyzője, Pastor Maldonado elismerte, túl messzire ment akkor, amikor az Amerikai Nagydíj szombati időmérő edzése után szabotázzsal vádolta meg saját csapatát.


A Williams istálló versenyzője, Pastor Maldonado elismerte, túl messzire ment akkor, amikor az Amerikai Nagydíj szombati időmérő edzése után szabotázzsal vádolta meg saját csapatát.

A venezuelai pilóta kiábrándítóan szerepelt a kvalifikáción, miközben csapattársa, Valtteri Bottas remekelt. Ez olyannyira nem tetszett Maldonadónak, hogy újságíróknak nyilatkozva csúnyán kifakadt: azt találta mondani, meg van győződve arról, a csapatnál valaki szándékosan babrált autójával, illetve az abroncsok nyomásával.

Maldonado vasárnap megvitatta csapatával a történteket, ma pedig már ő is belátja, túl messzire ment.

„Néha az emberben gyűlik a feszültség, és olykor csak a pillanat hevében történnek dolgok, de ezek mögött mindig van valami – és három év után egyszerűen kirobban belőled” – mondta Maldonado az AUTOSPORT-nak.

„Azt hiszem, csak gyűlt bennem a feszültség, és egyszerűen kirobbant belőlem. Nem arról van szó, hogy megőrültem, és elkezdek efféle dolgokat mondani. Hiba volt részemről az, hogy ilyen kritikát fogalmaztam meg, mert három éve nagyon tisztelem a csapatot, és ők is tisztelnek engem.”

„De néha túl stresszessé válok, főleg a múlt héten, amikor megtörtént a bejelentés, hogy elhagyom az istállót. Talán néhányan változtattak a hozzáállásukon, ezt pedig magamra vettem. Nem az egész csapatnak szólt.”

„Szeretném megőrizni a barátságot velük. Nagyszerű barátokat szereztem itt, ők talán az egyetlenek az F1-ben, és karrierem talán legszebb időszakát éltük meg együtt, mint ahogy a legrosszabbat is.”

Maldonado kifejtette, továbbra is jó a viszonya a Williams alakulatával, és a dolgok sokkal jobbak annál, mint amilyennek kívülről tűnnek.

„Nehéz időket élek meg, mert sokat szenvedtünk, és rengeteg minden történt az autómmal a szezon során. A tavalyi győzelem, illetve a remek szezon után többre számítottunk ennél.”

„Vannak olyanok a csapatban, akiket nem kedvelek, de talán ők sem bírnak engem. De akkor is olyan ez a csapat, mint egy család. És családon belül is lehetnek ellentétek.”

Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy Maldonado hol folytatja jövőre, ám a hírek szerint főképp a Lotus és a Sauber ülésére esélyes, hiszen mindkét alakulat érdeklődik fő támogatója, a PDVSA iránt.

Végleges döntés még nem született, de a hétvégi Brazil Nagydíjra tisztázódhat a helyzet.

„Még nincs döntés a jövő évről, de nem aggódom, hogy rossz irányba megyek tovább. A Williams egy értékes csapat, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!