Maldonado és a Lotus lavinát indíthat el - F1VILÁG.HU

Maldonado és a Lotus lavinát indíthat el

HIRDETÉS

Karnyújtásnyira került a Lotus üléséhez a Williams Forma-1-es csapatától búcsúzó Pastor Maldonado.


Karnyújtásnyira került a Lotus üléséhez a Williams Forma-1-es csapatától búcsúzó Pastor Maldonado.

A venezuelai pilóta három év után intett búcsút a grove-i gárdának, az AUTOSPORT című angol szaklap értesülései szerint pedig jelentős előrelépések történtek a hétvégi Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban menedzsmentje, valamint a Lotus vezérkara között.

Bár végleges megállapodás még nem született, a hírek szerint a Lotusnál elismerték, nem várhatnak tovább arra, hogy véglegesítsék megállapodásukat a Quantum Motorsports nevű vállalattal, így hamarosan döntés születik versenyzőkérdésben.

Habár Maldonado a Sauber alakulatával is egyeztetéseket folytat, természetesen a Lotus alakulatát preferálja, feltéve, ha az enstone-i gárda biztosítani tudja anyagi stabilitását.

Amíg a Lotus és Maldonado nem egyezik meg egymással, addig több rivális csapat is kivár a döntéssel.

„Meglehetősen közel vagyunk” – mondta Maldonado az AUTOSPORT-nak.

„Már jó pár hónapja keményen dolgozunk az ügyön, most pedig már csak a megerősítésre várunk – mindenféle szerződéssel kapcsolatos dolgokra.”

„De amíg alá nem ír az ember, nem lehet biztos a dolgában. Természetesen szeretném aláírni a szerződésem, és 100 százalékig biztos lenni a dolgomban, mielőtt bejelentést teszek.”

A hírek szerint a felek már ezen a héten megállapodhatnak egymással, ez pedig amolyan dominóeffektust indíthat el.

Hirdetés

Nico Hülkenberg vélhetően a Force Indiánál folytatja F1-es pályafutását, miután állítólag megállapodott már az indiai kiscsapattal. Csapattársa a McLarentől távozó Sergio Pérez lehet. Ha a Force India bejelenti párosát, úgy az is eldőlhet, hogy Adrian Sutil a Sauberhez szerződik, míg Paul di Resta sorsa továbbra is bizonytalan.

Ha Pérez a Force Indiához szerződik, Esteban Gutiérrez vélhetően még egy szezont lehúzhat majd a Saubernél, és úgy tűnik, Szergej Szirotkin csak tartalékversenyzői szerepkört tölthet majd be a svájci kiscsapatnál.

A Marussia alakulata vélhetően jövőre is a Max Chilton – Jules Bianchi párossal folytatja, míg a Caterhamnél Heikki Kovalainen, Marcus Ericsson és Robin Frijns neve is szóba kerülhet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!