Verstappen vs. Ocon

Maldonado: Jó a kapcsolatom a Williamsszel

A Williams versenyzője, Pastor Maldonado cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint az elmúlt időszakban megromlott volna a kapcsolata a grove-i alakulattal.


A Williams versenyzője, Pastor Maldonado cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint az elmúlt időszakban megromlott volna a kapcsolata a grove-i alakulattal.

A nemzetközi sajtóban nemrégiben arról szóltak a hírek, Maldonado a szezon végén távozhat a patinás angol istállótól – a venezuelai a Lotusnál folytathatja Kimi Räikkönen utódjaként, helyét pedig a Ferrari versenyzője, Felipe Massa vehetné át.

A Williams egy magát megnevezni nem kívánó munkatársa meglehetősen kritikus szavakkal illette Maldonadót, szerinte nemcsak a gyenge autó, hanem bizony maga a versenyző is okolható az idei pocsék szereplésért.

„Még mindig túl sokat hibázik. Koreában folyamatosan mondogattuk neki, hogy vigyázzon a jobb első gumira, és ha lehet, maradjon ki a küzdelmekből. Erre mit csinál? Úgy vezet, mint egy őrült, és három kör alatt ledarálja az abroncsait” – szólt a kritika.

A hírek szerint Maldonado kapcsolata megromlott a Williamsszel, ő azonban a minap cáfolta ezt.

„Egyáltalán nem igazak azok a hírek, melyek a megromlott kapcsolatról szólnak” – szögezte le a Williams versenyzője.

„Jó a kapcsolat köztem és a csapat között, éjt nappallá téve keményen dolgozunk azért, hogy javítsunk a teljesítményen és az eredményeken.”

„Sajnos ilyen a Forma-1: vannak jó- és rossz évek. Szerintem nem mi vagyunk az egyetlenek, akik nehéz időkön mennek keresztül az eredményeket tekintve. Megmutattuk, hogy még egy nem túl versenyképes autóval sem adjuk fel, és ez így lesz egészen az utolsó futamig.”

„Ami pedig a jövőmet illeti: a Forma-1-ben leszek jövőre is, büszkén képviselve Venezuelát. Remélhetőleg hamarosan jó hírekkel szolgálhatok!”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek