Megosztás:

Maldonado: Jobban boldogulunk majd a Renault-motorral

Nem számít könnyű évre a venezuelai, de azt mondja, a Renault is sokat tanult.
Nem számít könnyű évre a venezuelai, de azt mondja, a Renault is sokat tanult. © Lotus F1 Team

A Renault versenyzője, Pastor Maldonado nem számít arra, hogy olyan komoly problémák lesznek majd idén a francia gyártó erőforrásaival, mint 2014-ben, amikor utoljára versenyzett azokkal.

A Lotus csapata tavaly Mercedes-motorokkal szerepelt az F1-ben, miután azonban az istállót nemrég felvásárolta a Renault, Maldonado és csapattársa, Jolyon Palmer a franciák V6-osával kell, hogy megbirkózzon az előttünk álló idényben.

„Van már tapasztalatom velük kapcsolatban, szóval nagyon érdekes lesz nekivágni az új szezonnak a Renault-val” – mondta a venezuelai versenyző, aki szerint a Renault sokat tanult az elmúlt két esztendőben.

„Természetesen nem lesz valami könnyű, fel kell építenünk a sikereket, de a Renault-nak megvannak a megfelelő létesítményei ahhoz, hogy ezt a lehető legjobban véghezvigye.”

„Vannak már tapasztalataink a Renault-motorokkal kapcsolatban, még ha azok nem is működtek megfelelően. De tudjuk, hogy miért, már jóval több a tapasztalatunk, tudjuk, hol voltak problémák, szóval most könnyebb lesz nekivágni az évadnak a Renault erőforrásaival, mint legutóbb.”

Maldonado azt mondja, a lehetőségeikhez mérten jó munkát végeztek 2015-ben.

„Azt gondolom, ha azt nézzük, hogy a szezon végén pontokat szereztünk, noha hozzá sem nyúltunk az autóhoz, úgy gondolom, a pályán, valamint a gyárban is jó munkát végeztünk. A tervek mindig készen voltak, csak nem mindig tudtuk legyártani az alkatrészeket.”

„Láthattuk, hogy kezdetben a Force India is mögöttünk volt, de aztán nyilvánvalóan fejlődtek, és jobb teljesítményt nyújtottak nálunk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Már a 2016-os elején sokat fejlődhet a Renault V6-os erőforrása – ezt mondja Mario Illien, aki...

Hozzászólások

( komment)