Hírek

Maldonado lehet Massa utódja a Ferrarinál

Venezuelai lapértesülések szerint Pastor Maldonado is esélyes lehet arra, hogy 2014-ben Felipe Massa utódjaként a Ferrarinál folytassa Forma-1-es pályafutását.


Venezuelai lapértesülések szerint Pastor Maldonado is esélyes lehet arra, hogy 2014-ben Felipe Massa utódjaként a Ferrarinál folytassa Forma-1-es pályafutását.

Massa szerződése az idei szezont követően jár le az olasz istállónál, és ahogy az elmúlt években, úgy idén sem biztos, hogy csapata hosszabbít vele.

Maldonado jelenleg a Williams versenyzőjeként próbál érvényesülni a száguldó cirkuszban, és bár korábban többször kijelentette, még évekig a grove-i gárdánál akar versenyezni, a Correo del Orinoco című venezuelai lap úgy tudja, a 28 esztendős versenyző jövőre Fernando Alonso csapattársa lehet a Ferrarinál.

Az egyszeres futamgyőztes jelentős pénzügyi támogatással rendelkezik a PDVSA nevű nemzeti olajvállalat révén, mely a venezuelai kormány tulajdonában áll – akárcsak a fent említett lap, így tehát joggal feltételezhető, jól értesültek Maldonado jövője kapcsán.

Korábban Venezuela legnagyobb példányszámban eladott lapja, a magántulajdonban lévő Ultimas Noticias hasábjain jelentetett meg egy írást Carlos Gonzalez (a Marussia tartalékversenyzőjének, Rodolfo Gonzaleznek édesapja), aki azt állította, a Ferrari felvette a kapcsolatot Maldonadóval, ám Fernando Alonso nem szívesen lenne a venezuelai csapattársa.

Maldonado korábban úgy nyilatkozott, miután megnyerte a világbajnok címet a Williamsszel, szívesen szerződne a Ferrarihoz. Jelenlegi csapatával a bajnoki cím egyelőre csak vágyálomnak tűnik, a grove-i gárda ugyanis rengeteget küszködik idén, így nem kizárt, hogy az eddig 49 futamon rajthoz állt versenyző valóban elkezd más lehetőségek után kutatni.

Szólj hozzá!