Maldonado: Még nem tudom, hol folytatom jövőre - F1VILÁG.HU

Maldonado: Még nem tudom, hol folytatom jövőre

HIRDETÉS

Bár a legfrissebb pletykák szerint az elmúlt 24 órában már aláírta szerződését a Lotus csapatával, Pastor Maldonado állítja, továbbra sem tudja még, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2014-ben.


Bár a legfrissebb pletykák szerint az elmúlt 24 órában már aláírta szerződését a Lotus csapatával, Pastor Maldonado állítja, továbbra sem tudja még, hol folytatja Forma-1-es pályafutását 2014-ben.

A venezuelai pilóta szinte biztosan elhagyja jelenlegi csapatát, a Williamst a szezon végén, és Nico Hülkenberg mellett ő a legesélyesebb Kimi Räikkönen megüresedő helyére.

Maldonado fő támogatója, a PDVSA révén került képbe az enstone-i gárdánál, melynek még mindig nem sikerült véglegesítenie befektetői megállapodását a Quantum Motorsports nevű vállalattal.

„Jelen pillanatban még nem hoztam meg a döntésem” – mondta a Williams versenyzője az AUTOSPORT kérdésére.

„Rajtam múlik a dolog, én pedig még várnék egy kicsit. Remélem, hogy a szezon vége előtt megszületik a döntés, és addig bizony van még hátra néhány hét. Szóval majd meglátjuk. Nem garantálhatom, hogy elhagyom a Williams csapatát, de azt sem, hogy maradok.”

„Ez a harmadik idényem az F1-ben, szóval ez egy nagyon fontos időszak számomra, és szeretném a lehető legjobb döntést hozni a jövőm szempontjából.”

A venezuelai kifejtette, nincs könnyű helyzetben, hiszen lehetetlen megmondani, miképp alakulnak az erőviszonyok jövőre a szabályváltozások közepette.

„Nem könnyű csapatot választani, főleg úgy, hogy minden új lesz jövőre. Három éve vagyok már itt, szóval talán előnyt jelentene, ha maradnék ennél a csapatnál, hiszen mindenkit ismerek. De ezen kívül van még rengeteg tényező.”

„Én pedig kihasználom az időt, mert mindez nagyon fontos számomra, és szeretném kényelmesen érezni magam.”

Hirdetés

Bár jó esély van a távozására, Maldonado kifejtette, továbbra is jó a kapcsolata a Williamsszel.

„A tőlem telhető legjobbat nyújtom, minden versenyen keményen dolgozunk és próbálkozunk. A szezon végéig így lesz. Elég nehéz volt elfogadni, hogy az idei autó nem versenyképes, de ilyen a Forma-1.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!