Maldonado mindenképp maradni akar a Williamsnél - F1VILÁG.HU

Maldonado mindenképp maradni akar a Williamsnél

HIRDETÉS

Szívesen meghosszabbítaná idén lejáró szerződését a Williams Forma-1-es csapatával Pastor Maldonado.


Szívesen meghosszabbítaná idén lejáró szerződését a Williams Forma-1-es csapatával Pastor Maldonado.

A venezuelai pilóta és csapata nehéz időszakot él meg jelenleg, az eddig eltelt kilenc verseny során ugyanis képtelen volt a pontszerzésre.

Maldonadót korábban a Lotus csapatával hozták összefüggésbe, ahová Kimi Räikkönen esetleges távozása esetén támogatói révén érkezhetne meg.

Az egyszeres futamgyőztes azonban elárulta, a gyengélkedés ellenére maradni akar a Williamsnél, biztos ugyanis abban, hogy a következő években ismét eredményes lesz majd a grove-i gárda.

„Tényleg szeretném folytatni itt. Egy fiatal versenyző számára ez a lehető legjobb hely” – mondta Maldonado, aki egyébként már nem tartozik a legfiatalabb pilóták közé, hiszen idén töltötte be 28. életévét.

„Nyilván nem vagyunk elégedettek az idei eredményekkel. Sokat küszködtünk a versenyképességgel, de ezt mindenki pontosan tudja. Viszont úgy vélem, nagyszerű jövő vár erre az istállóra, óriási potenciál van a csapatban, szóval nincs értelme váltani.”

Maldonado biztos abban, a technikai átszervezések – melyeknek részeként Pat Symonds érkezett a csapathoz, és váltotta Mike Coughlant – előbb-utóbb kifizetődnek. Ráadásul minden szükséges eszköz a gárda rendelkezésére áll ahhoz, hogy fejlődjön a következő években.

„Amikor elkezdtem a Williamsnél versenyezni, láttam az autót, a gyárat, illetve a csapat történelmét. Fontos volt, hogy része legyek ennek a csapatnak. Egy remek győzelmet értünk el tavaly, és azt hiszem, ha egyszer sikerült, akkor sikerülhet még kétszer, háromszor, de akár négyszer is. Egyszerűen csak keményebben kell együtt dolgoznunk, a potenciál ugyanis ott van.”

Bár maradni akar a Williamsnél, Maldonado egyelőre nem arra fókuszál, hogy tető alá hozza új megállapodását a csapattal.

Hirdetés

„Momentán nem a jövő évi szerződésemre összpontosítok. Van egy sorrend a csapaton belül: először azon kell dolgoznunk, hogy megoldjuk a problémákat és javítsunk a teljesítményen. Most pontosan ezt csináljuk, aztán pedig majd foglalkozhatunk a jövő évvel is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!