Maldonado pontot szerezne első F1-es versenyén

Izgatottan várják a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozat nyitófutamát, az Ausztrál Nagydíjat a Williams istálló versenyzői.


Izgatottan várják a 2011. évi forma-1-es világbajnoki sorozat nyitófutamát, az Ausztrál Nagydíjat a Williams istálló versenyzői.

A csapat veteránja, Rubens Barrichello úgy nyilatkozott, egyre türelmetlenebb, hiszen a bahreini futam eltörlésével újabb két hetet kellett várniuk, így most már épp itt az ideje annak, hogy összemérje tudását riválisaival.

„Mindenki tűkön ülve várja már az első futamot, hiszen mostanra már rég versenyeznünk kellene” – mondta Barrichello.

„Viszont jó, hogy több időt tölthettem otthon a gyerekekkel, de már alig várom, hogy elkezdődjön az idény és hogy végre lássam kialudni a piros lámpákat Melbourne-ben. Mindig izgalmas pillanat, amikor a teljes mezőny felsorakozik a rajtrácsra úgy, hogy még senkinek sincs pontja.”

Barrichello elmondta, reálisan közelíti meg az évadnyitót, így tudja, hogy a futamgyőzelemre vajmi kevés esélye van a Williamsnek.

„Persze mindig fantáziálok arról, milyen eredményt érhetnénk el, de két lábbal a földön járok és az előttünk álló versenyre összpontosítok. Nagyon várom már az Ausztrál Nagydíjat.”

Barrichello csapattársa, a venezuelai Pastor Maldonado elmondta, nagyon izgatott, és reméli, hogy képes lesz helytállni első F1-es szezonjában.

„Az nem kifejezés, hogy készen állok első forma-1-es idényemre” – nyilatkozta Maldonado.

„Még soha nem voltam Melbourne-ben ezelőtt, de sokat teszteltünk a tél során, ami hozzáadódik ahhoz az időhöz, amit a szimulátorban töltöttem pályatanulással. Alig várom már, hogy versenyezzünk. Nagyon izgalmas pillanat lesz. A célom az, hogy ezen a hétvégén egy szolid teljesítménnyel célba érjek, és hogy szerezzek néhány pontot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!