Maldonado remekelt az új hátsó szárnnyal - F1VILÁG.HU

Maldonado remekelt az új hátsó szárnnyal

HIRDETÉS

Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Williams istálló versenyzői a forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati kvalifikációját követően.


Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Williams istálló versenyzői a forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati kvalifikációját követően.

A csapat újonca, Pastor Maldonado egy új hátsó terelőszárnyat használva végül a kilencedik rajtkockát szerezte meg, csapattársát, Rubens Barrichellót azonban váltóhiba hátráltatta.

Maldonado elmondta, nagyon elégedett az elért eredménnyel, különösen azért, mert egyáltalán nem indult számára jól a hétvége.

„Nagyon boldog vagyok a csapat és a srácok miatt. Egész hétvégén agyon keményen próbálkoztunk azért, hogy jó egyensúlyt találjunk” – mondta Maldonado.

„A tegnapi edzések – különösen az első – nagyon nehezek voltak. Az autó nem volt valami jó, szóval kockáztattunk egy kicsit és úgy döntöttünk, hogy az új hátsó szárnnyal indulunk az időmérőn. Az autó sokkal versenyképesebbnek tűnt, de továbbra is keményen kell dolgoznunk és muszáj fejlődnünk. Viszont elégedett vagyok a mai nappal.”

A csapat veteránja, Rubens Barrichello hozzátette, mindent megtesz azért, hogy a kiábrándító időmérőt követően vasárnap pontokért szálljon harcba.

„Tudtam, hogy a váltóval vannak problémáink, hiszen amint kimentem a Q1-ben, valami furcsát éreztem” – sajnálkozott Barrichello.

„Azonban azt hiszem, az elég nagy pozitívum, hogy megspóroltunk egy garnitúra gumit, viszont megnézne azt, hogy Pastor hol végzett, azt gondolom, jó esélyünk lett volna ahhoz, hogy a legjobb tízbe kerüljünk. Holnap nagyon keményen fogom nyomni azért, hogy ez megvalósuljon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!