Verstappen vs. Ocon

Maldonadót kritizálja Bottas

Élesen bírálta csapattársát, Pastor Maldonadót a Williams istálló újonc versenyzője, Valtteri Bottas, állítása szerint ugyanis a venezuelai majdnem nekiütközött a vasárnapi Japán Nagydíjon.


Élesen bírálta csapattársát, Pastor Maldonadót a Williams istálló újonc versenyzője, Valtteri Bottas, állítása szerint ugyanis a venezuelai majdnem nekiütközött a vasárnapi Japán Nagydíjon.

Bottas a tizenötödik helyen kezdte meg a verseny utolsó körét, ám miután Sergio Pérez megelőzte őt, csapattársa, Maldonado is bebújt mellé a lassítóban.

A finn versenyző ekkor már küszködött az abroncsokkal, és állítása szerint össze is ütköztek volna, ha nem hagyja el a pályát.

„Megpróbáltam blokkolni őt a belső íven, de annyira későn fékezett, hogy nem volt hová mennem, át kellett vágnom a lassítót, szóval elég rizikós volt” – mondta Bottas.

„Ha tartottam volna magam az ívemhez, akkor biztos, hogy összeütköztünk volna. Nem volt túl fair manőver, nagy volt a kockázata annak, hogy összeütközünk.”

„Én is későn fékeztem, de ő annyira, hogy egyszerűen nem volt hely két autónak, és én voltam kívül, ő pedig már rajta volt a fehér vonalon, szóval el kellett mennem egyenesen.”

Maldonado semmi kivetnivalót nem lát a szóban forgó előzésben.

„Versenyeztünk, az utolsó kör volt, és az összes többi autó is megelőzte őt” – mondta a Williams versenyzője az AUTOSPORT-nak.

„Rosszul jött ki az előző kanyarból, és sokkal gyorsabb voltam nála. Helyet hagyott, én pedig megpróbáltam. Szoros volt, de elég tiszta manőver.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Bottas figyelmen kívül hagyta a Mercedes-főnök tiltását

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, Valtteri Bottas és versenymérnöke szófogadatlan volt a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, kifejezett utasítása ellenére ugyanis a finn versenyző ráment a leggyorsabb körért járó extra pontra a futam végén.

Friss hírek