Maldonadót nem aggasztja Bottas remeklése

Nem aggódik csapattársa, Valtteri Bottas remeklése miatt a Williams Forma-1-es csapatának versenyzője, Pastor Maldonado.


Nem aggódik csapattársa, Valtteri Bottas remeklése miatt a Williams Forma-1-es csapatának versenyzője, Pastor Maldonado.

Az ifjú Bottas első idényét teljesíti a Forma-1-ben, legutóbb, Kanadában pedig remekül szerepelt az időmérő edzésen, hiszen a harmadik rajthelyet szerezte meg.

Bár a másnapi verseny nem a várakozásoknak megfelelően alakult a grove-i gárda számára – az istálló hét futam után pont nélkül áll a tabellán –, sokan méltatják Bottas teljesítményét, akire a Williamsnél is a jövő nagy bajnokaként tekintenek.

Pastor Maldonado, az alakulat másik versenyzője nem tart attól, hogy a finn tehetség a fejére nő – a venezuelai elmondása szerint Bottasnak egész egyszerűen minden összejött Montrealban.

„A körülmények kedveztek Valtterinek Kanadában” – mondta Maldonado, aki tavaly Spanyolországban nyerni is tudott a Williamsszel.

„Ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ő gyorsabb, én pedig lassabb vagyok. Az autónkkal elég nehéz bánni, de nekem nem kell bizonyítanom senkinek.”

Maldonado kifejtette, a Williamsnél főleg rá támaszkodnak, Bottasnak ugyanis még rendkívül kevés tapasztalata van a Forma-1-ről.

„Túlságosan is rám támaszkodnak. Valójában én felelek mindenféle autóval kapcsolatos technikai tesztért, mivel sokkal jobban ismerem a dolgokat, és több tapasztalatom van a csapattal.”

Nemrégiben egyébként olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Maldonado az idény végén elhagyja a Williams csapatát, és fő támogatójával, a PDVSA nevű venezuelai vállalattal együtt a Lotushoz szerződik. A 28 esztendős versenyző Kimi Räikkönen helyét veheti át, aki a Red Bull Racingnél folytathatja pályafutását.

Maldonado azonban egyelőre nem foglalkozik a jövő évvel.

„Még nem érkezett el az ideje annak, hogy azt tervezzem, hol folytatom 2014-ben. Őszintén remélem, hogy még néhány évig a Williamsnél maradok. Ez a csapat adott nekem lehetőséget arra, hogy bemutatkozzak a Forma-1-be, és velük szereztem meg első – és mindezidáig egyetlen – futamgyőzelmem is. Hiszem, hogy megvan bennünk a potenciál ahhoz, hogy újabb győzelmeket arassunk együtt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!