Verstappen vs. Ocon

Mallya lemondott a Force India igazgatói posztjáról

Fotó: Force India

Lemondott a Force India csapatának igazgatói posztjáról Vijay Mallya, a szakember azonban továbbra is résztulajdonosa, valamint csapatfőnöke marad a Forma-1-es istállónak.

Az indiai üzletember a tagja volt annak a konzorciumnak, mely 2007-ben felvásárolta a Spyker F1-es csapatát, majd átnevezte azt Force Indiára.

A silverstone-i székhellyel rendelkező istálló azóta oszlopos tagjává vált a száguldó cirkusznak, az elmúlt két évben pedig a konstruktőri 4. helyen zárta a világbajnokságot.

Csütörtökön aztán bejelentették, Vijay Mallya lemondott igazgatói posztjáról, ám továbbra is irányítja majd a csapatot, melynek résztulajdonosa is marad Subrata Roy, valamint a Mol család mellett.

A Force India jelenleg a 6. helyet foglalja el a konstruktőrök versenyében 26 ponttal, az istálló legjobb eredménye eddig Sergio Perez bakui 3. helyezése.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek