Mallya nem aggódik az Indiai Nagydíj jövője miatt - F1VILÁG.HU

Mallya nem aggódik az Indiai Nagydíj jövője miatt

HIRDETÉS

Habár kikerült a jövő évi versenynaptárból, a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya biztos abban, hogy hazai versenye, az Indiai Nagydíj hosszú távú jövője biztosítva van a Forma-1-ben.


Habár kikerült a jövő évi versenynaptárból, a Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya biztos abban, hogy hazai versenye, az Indiai Nagydíj hosszú távú jövője biztosítva van a Forma-1-ben.

Az üzletember természetesen csalódott amiatt, hogy a sportág kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone végül úgy döntött, hogy kiveszi a versenyt a jövő évi naptárból, miután a 2015-ös esemény márciusi dátumot kapott, így a szervezők nem akartak két futamot rendezni néhány hónapon belül.

„Egy fantasztikus pályát építettünk, mely kielégíti fiatal indiaiak százmillióinak törekvéseit” – mondta. „Remek futamoknak adtunk már helyet egy olyan országban, melyben hatalmas a potenciál.”

„Szóval az, hogy bármilyen okból kifolyólag is ki kell hagyni egy évet csalódást jelent számunkra. A verseny ütemterv nyilván fontos, azonban egy olyan fontos ország, mint India, nem kerülhetne parkolópályára egy ilyen dolog miatt.”

„Bízom abban, hogy a verseny visszatérhet Indiába 2015-ben, ha Bernie már úgy döntött, nem kap helyet 2014-ben, mert ahogy azt ő mondta, a naptárba így nem illeszkedik bele.”

„Azonban úgy gondolom, hogy Bernie elég okos ahhoz, hogy lássa az Indiában lévő potenciált. Nem hiszem, hogy ennyire rövidlátó lenne.”

Mallya annak reményében hívta életre indiai színeket képviselő csapatát, hogy majd profitáljon a hazai versenyből, ám cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint fontolgatja, hogy hátat fordít a Forma-1-nek, amennyiben az Indiai Nagydíj kikerül a naptárból.

„Szomorú, de értsék meg, megvettem a csapatot, Force India nevet adtam neki és még azelőtt elkezdtem versenyezni, hogy lett volna bármilyen Indiai Nagydíj” – magyarázta.

„Büszke vagyok a versenyre, és tudomásom van arról, hogy a szervezők már megegyeztek Bernie-vel a kereskedelmi feltételekben 2015-re, így nincs okom azt feltételezni, hogy ne térne vissza a verseny.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!