Már a tesztek előtt pályára viszik az új Red Bullt

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Hamarosan teljesítheti a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjét a Red Bull 2019-es autója – az RB15-ös modellt még az előszezoni tesztek előtt pályára viszik.

Hamarosan teljesítheti a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjét a Red Bull 2019-es autója – az RB15-ös modellt még az előszezoni tesztek előtt pályára viszik.

A Mercedes és a Ferrari már a múlt héten teljesítette az FIA töréstesztjeit, utóbbi csapat esetében pedig már az autóbemutató időpontja is ismert: az olaszok február 15-én rántják le a leplet 2019-es betontorpedójukról.

A Ferrarin kívül négy csapat ismertette autóbemutatójának időpontját: a Renault február 12-én, a Racing Point 13-án, a McLaren 14-én, a Sauber pedig 18-án mutatja meg a nagyközönségnek 2019-es modelljét.

A 2019-es autóbemutatók időpontjai:

Csapat Dátum  Helyszín
Renault Február 12. Enstone
Racing Point Február 13. Toronto
McLaren Február 14.  
Ferrari Február 15. Maranello
Sauber Február 18. Barcelona
Mercedes    
Red Bull    
Haas    
Toro Rosso    
Williams    

A Motorsport-Magazin.com című német lap úgy tudja, a Red Bull csak az első barcelonai teszt helyszínén rántja le a leplet RB15-ös kódjelű versenyautójáról, azt azonban várhatóan már február 15-én pályára viszik Silverstone-ban, így a bejáratásra és rendszerellenőrzésre is lesz lehetőség.

Úgy tudni, az új autó ma, csütörtökön teljesítheti az FIA kötelező töréstesztjét.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Friss hírek