Már áprilisban bejelenthetik a Sauber és a Honda „házasságát” - F1VILÁG.HU

Már áprilisban bejelenthetik a Sauber és a Honda „házasságát”

HIRDETÉS
JFX6818

Sajtóhírek szerint akár már áprilisban bejelentheti a Sauber Forma-1-es csapata, hogy a jövőben a Honda V6-os erőforrásait használja a Forma-1-ben.

A svájci kiscsapat állítólag előrehaladott egyeztetéseket folytat a Hondával, Monisha Kaltenborn csapatfőnök azonban kizárta annak lehetőségét, hogy már idén áttérnek a japán gyártó erőforrásaira.

A Sauber jelenleg a Ferrari 2016-os motorjaival vesz részt a világbajnokság küzdelmeiben, és nemrég napvilágra kerültek olyan pletykák, melyek szerint a kiscsapat már idén Honda-erőforrásokra vált, miközben a McLaren visszatér a Mercedes-motorokhoz.

„Nem, nem folytatunk ilyen jellegű egyeztetéseket az idei szezonra vonatkozóan” – mondta a Sauber csapatfőnöke a Hondával kapcsolatos hírekre reagálva.

„Mi nem folyunk bele ilyenekbe. A mi helyzetünk egyértelmű, és nem kell változtatnunk rajta azért, mert másoknak problémái vannak.”

Kaltenborn mindazonáltal megerősítette, egyeztetnek a Hondával, de csak a jövő évről – sajtóhírek szerint pedig már áprilisban bejelenthetik a megállapodást.

„Tárgyaltunk. Nyitottak vagyunk a motorkérdést illetően, és van pár opciónk. Tudjuk, hogy hamarosan döntenünk kell, és fogunk is, de még nem köteleztük el magunkat.”

A Sauber csapatfőnöke azt is elárulta, a Mercedes is szóba jöhet számukra 2018-ra.

„Ez is egy lehetőség. Ahogy mondtam, van néhány opciónk, de még nem döntöttünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!