Már Bakuban új Honda-motort kap a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1Z1E689MW2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A jövő hétvégi Azeri Nagydíjon már egy új, továbbfejlesztett Honda-motorral versenyezhet a Red Bull Forma-1-es csapata.

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a De Telegraaf című holland lapnak a minap azt mondta, a japánok eredetileg a hatodik, monacói versenyhétvégére tervezték az újítást, ám azt már Bakuban megkapja a csapat.

„Jó hír a Hondától. Bakuban 20 további lóerőt kapunk” – fogalmazott a szakember.

A Red Bull nagy reményekkel vágott neki a 2019-es szezonnak: a csapat abban bízott, fel tudja majd venni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, és bár a Honda V6-os erőforrásával elégedettek is voltak az istállónál, bevallottan aerodinamikai gondjaik vannak.

„A Honda folyamatosan fejlődik az egyenesekben” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Vannak érkezőben fejlesztések, melyek segíthetnek minket a közeljövőben, hogy megtaláljuk azt, ami jelenleg még hiányzik az előttünk lévő autókhoz képest.”

A csapat ifjú pilótája, Max Verstappen szintén bízik abban, a jövőbeli fejlesztésekkel közelebb tudnak férkőzni a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Jelenleg egyszerűen nincs meg a sebesség” – mondta a holland a Ziggo Sportnak.

„A szezon viszont nagyon hosszú, és reméljük, hogy jönnek majd a fejlesztések, melyekkel fel tudjuk venni a versenyt a többiek ellen. Bakuban a motor és az autó tekintetében is lesznek újítások, de a nagyobb csomag kicsit később érkezik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!