Már Bakuban új Honda-motort kap a Red Bull - F1VILÁG.HU

Már Bakuban új Honda-motort kap a Red Bull

HIRDETÉS
A jövő hétvégi Azeri Nagydíjon már egy új, továbbfejlesztett Honda-motorral versenyezhet a Red Bull Forma-1-es csapata.
Fotó: Red Bull Racing

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a De Telegraaf című holland lapnak a minap azt mondta, a japánok eredetileg a hatodik, monacói versenyhétvégére tervezték az újítást, ám azt már Bakuban megkapja a csapat.

„Jó hír a Hondától. Bakuban 20 további lóerőt kapunk” – fogalmazott a szakember.

A Red Bull nagy reményekkel vágott neki a 2019-es szezonnak: a csapat abban bízott, fel tudja majd venni a versenyt a Mercedesszel és a Ferrarival, és bár a Honda V6-os erőforrásával elégedettek is voltak az istállónál, bevallottan aerodinamikai gondjaik vannak.

„A Honda folyamatosan fejlődik az egyenesekben” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Vannak érkezőben fejlesztések, melyek segíthetnek minket a közeljövőben, hogy megtaláljuk azt, ami jelenleg még hiányzik az előttünk lévő autókhoz képest.”

A csapat ifjú pilótája, Max Verstappen szintén bízik abban, a jövőbeli fejlesztésekkel közelebb tudnak férkőzni a Mercedeshez és a Ferrarihoz.

„Jelenleg egyszerűen nincs meg a sebesség” – mondta a holland a Ziggo Sportnak.

„A szezon viszont nagyon hosszú, és reméljük, hogy jönnek majd a fejlesztések, melyekkel fel tudjuk venni a versenyt a többiek ellen. Bakuban a motor és az autó tekintetében is lesznek újítások, de a nagyobb csomag kicsit később érkezik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!