Megosztás:

Már idén megszorongatná a Mercedest a Red Bull

Ricciardo optimistán várja az új szezont.
Ricciardo optimistán várja az új szezont. © Red Bull Racing

Jelentősen előrelépéseket tenne a 2016-os szezon második felében a Red Bull Racing csapata, Daniel Ricciardo szerint pedig a céljuk nem más, minthogy megszorongassák az eddig domináló Mercedest is.

A hazai versenyére készülő ausztrál pilóta a minap egy interjúban elárulta, arra nem sok esélyt lát, hogy Melbourne-ben labdába rúghatnak majd, ám reményei szerint az év előrehaladtával egyre erősebbek lesznek, a szezon második felében pedig akár a Mercedesre nézve is komoly veszélyt jelenthetnek.

„Ami az idei évet illeti, nem reális a bajnoki címre gondolni” – mondta Ricciardo.

„Szeretném azt mondani, hogy van rá esélyünk, de az a helyzet, hogy a Mercedes normál körülmények között az összes futamot behúzhatja majd. Legalábbis az első pár versenyen nem igazán leszünk közel hozzájuk, hacsak nem jön egy kis eső. Öt-hat futam után pedig a bajnoki cím már elérhetetlen lesz.”

„De az év második felében sokkal közelebb kerülhetünk. Tavaly nagy előrelépést tettünk az idény második felében, és azt hiszem, most úgy állunk, ahogy az elmúlt szezont befejeztük.”

„Ha nyáron újra előre tudunk lépni, akkor talán néhányszor mi kerülhetünk rivaldafénybe, nem pedig a Mercedes.”

Bár idén is Mercedes-dominanciára számít, Ricciardo azt mondja, legalább egy futamot mindenképp szeretne nyerni idén.

„Az lenne az ideális, ha újra visszatérnénk a győztesek útjára, és legalább egy futamot megnyernénk. Kezdetnek néhány dobogó jó lenne. Ha pedig választanom kellene, akkor az egyik itt lenne, Melbourne-ben. Készen állok, hogy megragadjam a lehetőséget. Tavalyhoz hasonlóan idén is szükség lesz erre. Nem hagyhatunk kihasználatlanul semmit.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Claire Williams elmondta, hogy bár csapata remekül teljesített a téli tesztszezonban, mégis...

Hozzászólások

( komment)