Már jövőre F1-es verseny lehet Szaúd-Arábiában - F1VILÁG.HU

Már jövőre F1-es verseny lehet Szaúd-Arábiában

HIRDETÉS
A legfrissebb médiajelentések szerint már 2021-ben Forma-1-es versenyt rendezhetnek Szaúd-Arábiában, ráadásul a közel-keleti ország évi mintegy 19,5 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet a futam lebonyolításáért.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battle for position at the start during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1ZXSD5NDN2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Daily Mail című lap értesülései szerint F1-es pályát is építenének a versenyszervezők, 2021-ben azonban kivételesen még egy utcai helyszínen bonyolíthatnák le a futamot.

Az persze, hogy már jövőre Forma-1-es verseny lesz Szaúd-Arábiában, még közel sem végleges, hiszen a száguldó cirkusz versenynaptára igencsak sűrű, ráadásul 2021-ben várhatóan Miamiba is ellátogat majd a mezőny.

Úgy tudni, a Forma-1 vezetősége, valamint az Aramco, a királyság tulajdonában lévő olajvállalat – mely egyébként a világ leggazdagabb vállalata, a becslések szerint 2 milliárd dollár értékű – már meg is állapodtak egy globális szponzori együttműködésben. Ennek megfelelően a versenyt vélhetően Aramco Szaúd-Arábiai Nagydíj néven rendezik.

A Forma-1 mezőnye egyébként rendszeresen ellátogat a Közel-Keletre, hiszen Bahreinben és Abu Dhabiban is évek óta rendeznek futamokat.

Úgy hírlik, az ország évi 50 millió fontot, azaz mintegy 19,5 milliárd forintot fizethet a versenyrendezésért. A futamot vélhetően a szezon elején tartják majd, hiszen május és szeptember között a nyári forróság miatt problémás lenne.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!