Verstappen vs. Ocon

Már jövőre Forma-1-es verseny lehet Miamiban

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Miami város önkormányzata jövő héten tart szavazást arról, hogy több évre szóló megállapodást kötnek-e a Forma-1 tulajdonosával. Ha igen, akár már 2019-ben verseny lehet a város utcáin.

Miami városi bizottság jövő csütörtökön, május 10-én ül majd össze, a találkozón pedig egyebek mellett szóba kerül majd az is, hogy 2019 és 2028 között Floridában is F1-es versenyt rendezzenek-e.

Ha a szavazás során a többség igennel voksol, Miami város vezetősége július 1-ig meg is állapodhat a Forma-1 vezérkarával.

Az első versenyt a tervek szerint 2019 októberében tartanák.

A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media már többször szót ejtett arról, szeretnék kiterjeszteni jelenlétüket az Egyesült Államokban.

Közben felmerült a pletyka, hogy Azerbajdzsán kikerülhet az F1-es naptárból, a bakui verseny promótere azonban cáfolta mindezt. Az Azeri Nagydíj szerződése egyébként 2020 végén jár le.

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 1. nap

Idei első tesztnapjukat töltötték hétfőn, Barcelonában a Forma-1 csapatai. A gyakorlást Sebastian Vettel zárta az élen a Ferrarival, alább pedig megmutatjuk a legszebb fotókat a nyitónapról.

Live-timing az F1-es tesztről

Összesen 8 napot töltenek el teszteléssel a Forma-1 csapatai az előszezonban Barcelonában: a királykategória mezőnye hétfőn kezdte meg a munkát, az alábbi lejátszó segítségével pedig élőben mutatjuk a köridőket.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek