Már jövőre időmérő-futamok lehetnek a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Már jövőre időmérő-futamok lehetnek a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
Könnyen lehet, hogy már 2020-ban új versenyhétvége-formátumot próbálnak ki a Forma-1-ben – az ötleteket jövő hónapban vitatják majd meg a száguldó cirkusz csapataival.
2019 Hungarian Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes

2021-re jelentősen átalakulnak a Forma-1 szabályai, a sportág tulajdonosa, a Liberty Media pedig mindent megtesz azért, hogy izgalmasabbá tegye a versenyeket.

Ennek érdekében pedig minden ötletet alaposan megvizsgál – ezek közé tartozik a szombati időmérő-futamok lebonyolítása is. Könnyen lehet, hogy ezeket bizonyos versenyhétvégéken már jövőre kipróbálják!

„Szeretném, ha 2020-ban kipróbálnánk néhány dolgot” – mondta Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója a Sky Sports F1 televíziónak.

„Azt gondolom, 2020-ban elég stabil platformmal rendelkezünk az autókat illetve, a dolgok nem sokat változnak, és szerintem a jövő év remek lehetőséget kínálhat arra, hogy egy-két versenyen kipróbáljunk különféle elképzeléseket.”

„Nem igazán látom más módját annak, hogy logikusan erősítsük a versenyhétvégék formátumát. Azt gondolom, az alapformátum rendben van, de vajon érdekes lenne egy sprintfutam, vagy valami változtatás az időmérőn?”

„Azt gondolom, a csapatok nyitottak arra, hogy kipróbáljunk valamit szombaton, hogy lássuk, találnánk-e jobb megoldást.”

A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer elárulta, ők támogatják ezt.

„Azt hiszem, amikor legutóbb összeültünk, egyeztettünk már bizonyos formátumokról a szombatot illetően, hogy kicsit megkeverjük a rajtrácsot vasárnapra. Lesznek további egyeztetések Monza és Szingapúr között” – mondta a szakember.

„Ha javítani akarunk a show-n, semmi rossz nincs abban, hogy kipróbálunk valamit, hogy aztán lássuk, milyen, illetve figyeljünk a rajongói visszajelzéseket.”

Hirdetés

Vannak viszont csapatok, akik nincsenek meggyőződve arról, hogy jó ötlet már 2020-ban változtatni egyes hétvégék formátumán.

„Amire mindenképp oda kell figyelni, hogy a formátum megváltoztatásával ne nőjenek a költségek. Ha változtatunk a formátumon, és többe kerül, mert mindent másképp csinálunk, akkor eljutunk arra a pontra, ahol már nem fenntartható a dolog” – mondta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

Az időmérő-futamokkal kapcsolatos ötletre reagálva a szakember hozzátette: „Többe kerülne, mert több tartalékalkatrészre lenne szükség, hiszen két verseny lenne a hétvége során. Több MGU-K-ra is szükség volna, hiszen meghibásodhat… És ezeket a dolgokat jól meg kell fontolni.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!